Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op jouw vraag

Alle vragen per onderwerp

Bekijk hier of jouw zorgverzekering de Persoonlijke Gezondheidscheck vergoedt.

Let op: ondanks de (gedeeltelijke) vergoeding van je zorgverzekeraar kan De Persoonlijke Gezondheidscheck op je declaratieoverzicht komen te staan. Je hoeft niets extra te betalen dan wat je al betaald hebt.

Een deelname aan de Persoonlijke Gezondheidscheck kun je op verschillende manieren starten: via je werkgever, via je zorgverzekering, via je gemeente of via een particuliere deelname. Je ontvangt een uitnodiging per e-mail of per post. Je kunt als particulier een zelfstandige deelname start door eerst een account aan te maken op https://mijn.persoonlijkegezondheidscheck.nl/registration/email. Kijk voor meer informatie over hoe het werkt op: https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/hoe-werkt-het/.

De stappen die je verder neemt naar aanleiding van het Gezondheidsrapport worden niet door De Persoonlijke Gezondheidscheck vergoed. Wel kan het zijn dat een partij waar wij naar doorverwijzen vergoed wordt door jouw verzekeraar, gemeente of werkgever. In dat geval kun je daarvoor contact met hen opnemen om de voorwaarden te raadplegen.

Als je een uitnodiging ontvangt met hierin een vouchercode, moet je deze tijdens je registratie invullen om de bijbehorende modules kosteloos toe te kunnen voegen. Als je deze stap vergeet, kom je in het betaalscherm voor particulieren. Indien je dat scherm te zien krijgt, maar je eigenlijk een vouchercode hebt, neem dan contact op met info@persoonlijkegezondheidscheck.nl . De ServiceDesk zal de instellingen van je account aanpassen, zodat je opnieuw de registratie kunt doorlopen en de voucher code wel in kunt vullen.

Het kan ook zijn dat je een module hebt toegevoegd die je werkgever, zorgverzekeraar of gemeente niet vergoed. In dat geval moet je hier zelf voor betalen, of deze module niet selecteren.

In veel gevallen wordt de persoonlijke gezondheidscheck vergoed door je verzekeraar. Check hier of jouw verzekering de check vergoedt.

Als je verzekering de check niet vergoedt, staat hieronder een overzicht van de kosten per module. We raden je aan om tenminste de online vragenlijst en Labtest cholesterol en bloedsuiker te doen.

 

Module Kosten (incl. BTW)
Vragenlijst Gezondheid, vitaliteit en leefstijl (de basis) €16,95
Labtest voor cholesterol- en diabetesprofiel €39,-
Labtest voor nierfunctie €29,-
Labtest voor vitamine D profiel €29,-
Vragenlijst Mentale gezondheid €10,-
Vragenlijst Gezond aan het werk €10,-
Vragenlijst Slaap €10,-
Bloeddrukmeter €59,95

Check hier of jouw verzekering de check vergoedt.

Wanneer je jouw deelname aan De Persoonlijke Gezondheidscheck gestart bent terwijl je nog in dienst was bij je oude werkgever of verzekerd was bij je vorige zorgverzekeraar (die De Persoonlijke Gezondheidscheck aan je heeft aangeboden), kunt je deze deelname voortzetten ongeacht je werk- of verzekeringsstatus. Echter raden wij je aan dan wel je privé e-mailadres te gebruiken voor verdere communicatie met De Persoonlijke Gezondheidscheck.

E-mailadres wijzigen? Deze kun je binnen je persoonlijke account wijzigen.

Vanuit het programma ‘de Gezonde Gemeente’ kun je meedoen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck. Als jouw gemeente meedoet dan krijg je een persoonlijke uitnodiging per post.

Wanneer de Persoonlijke Gezondheidscheck via je werkgever wordt aangeboden, is deze (gedeeltelijk) vergoed. In de uitnodiging die je van je werkgever ontvangt staat een vouchercode en wordt aangegeven of deelname voor jou al dan niet gratis is. Doet je werkgever nog niet mee? Vraag je werkgever eens naar de mogelijkheden.