Hoe werkt het?

Jouw Persoonlijke Gezondheidscheck

Het is niet voor niets de Persoonlijke Gezondheidscheck; elke check is op maat. Wat wel altijd zo is, is dat de check begint met een online vragenlijst. Daarna ga je aan de slag met labtesten, met onze unieke checkbox*. Alles afgerond? Dan zie je in één keer hoe gezond je bent. En wist je dat jouw gegevens altijd veilig zijn? Zodra jij je hebt aangemeld voor de Persoonlijke Gezondheidscheck, worden al jouw persoonlijke gegevens op een uiterst zorgvuldige manier beschermd door &niped. Niemand anders dan jijzelf krijgt zonder jouw expliciete toestemming inzicht in jouw persoonlijke gegevens.

*De checkbox ontvang je alleen wanneer een van de volgende labtesten onderdeel zijn van jouw check: Labtest voor cholesterol- en diabetesprofiel, Labtest voor nierfunctie, Labtest voor vitamine D profiel.

Vul de online vragenlijst in

Begin jouw check met de online vragenlijst. De vragen gaan onder andere over jouw gezondheid, leefstijl en ziektes of aandoeningen die mogelijk in je familie voorkomen. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Je hoeft de vragenlijst niet in een keer in te vullen, je kunt tussendoor altijd stoppen en later verder gaan.

Doe de thuistesten met de checkbox*

Na de online vragenlijst is het tijd voor de thuistest. Met de thuistesten krijg je een nog completer en betrouwbaarder overzicht van je gezondheid. Dat helpt ons weer om je een concreet en praktisch leefadvies-op-maat te geven.

De volgende labtesten worden als thuistest aangeboden:

*De checkbox ontvang je alleen wanneer een van deze labtesten onderdeel zijn van jouw check.

Hart- en vaatziekten en diabetes zijn veelvoorkomend ziekten. Elke dag worden er 1000 mensen opgenomen met problemen zoals een hartinfarct of hersenbloeding. Gelukkig zijn veel problemen te voorkomen door je leefstijl aan te passen. Bijvoorbeeld door niet te roken, voldoende te bewegen en een gezond gewicht te houden. Deze module bestaat uit een aantal extra vragen in de online vragenlijst en een vingerprik voor de labtest. Het bloed wordt vervolgens onderzocht op jouw cholesterol- en bloedsuikerwaarden. In jouw gezondheidsrapport zie je de waarden terug en krijg je een persoonlijk advies over hoe je de kans op hart- en vaatziekten en diabetes kunt verkleinen.

Deze module bestaat uit een combinatie van de vragenlijst en thuistesten. De vragenlijst bevat vragen over nieraandoeningen. Ook wordt er gevraagd of nierziekten in je familie voorkomen. Je ontvangt de unieke checkbox met een thuistest om een vingerprik (dezelfde als voor jouw cholesterol- en diabetesfprofiel) en urinetest uit te voeren. Beide buisjes verstuur je per post. De uitslagen zie je terug in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving. Met deze test  kun je op een betrouwbare manier ontdekken of er sprake is van een (verhoogd) risico op nierschade.

Vitamine D is belangrijk voor onze gezondheid: het versterkt het immuunsysteem en is goed voor je botten en spieren. Onderzoeken laten zien dat met een goed vitamine D-niveau er een lager risico is op verschillende ernstige aandoeningen als hart- en vaatziekten en diabetes. De module vitamine D bestaat uit een thuistest. Je ontvangt de unieke checkbox met materiaal voor de vingerprik en stuurt het buisje op per post. In je persoonlijke gezondheidsomgeving zie je vervolgens jouw waarde met bijbehorend advies. Is je waarde te laag? Dan krijg je tips hoe je jouw vitamine D kunt verhogen.

Voor de labtesten ontvang je de unieke checkbox op jouw huisadres. Zo voer je de thuistest(en) uit wanneer het jóu uitkomt!

Krijg inzicht in jouw gezondheid

Jouw uitslagen vind je daarna terug in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving. Je krijgt direct inzicht in jouw gezondheid en leefstijl. Je ziet bijvoorbeeld hoe hoog jouw cholesterol is, maar ook wat jouw risico op veelvoorkomende ziekten en aandoeningen (zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten) is. Er wordt gekeken naar jouw gezondheid als totaal: dat betekent dat er gekeken wordt naar hoe jouw leefstijl jouw risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten beïnvloedt. En natuurlijk wat je kunt doen, als dat nodig is, om jouw gezondheid te verbeteren.

Ga direct aan de slag

Soms is je gezondheid of vitaliteit niet optimaal en kun je daar niks aan doen. Toch zijn er een hoop risicofactoren waar we zelf wél iets aan kunnen doen. Meer dan 70% van de ziektelast in de Westerse wereld wordt veroorzaakt door slechts 10 risicofactoren (te weinig bewegen, roken, slaapgebrek, calorie-inname, voedingspatroon, verhoogde bloeddruk, teveel stress, over- matig alcoholgebruik, verhoogd cholesterol en verhoogde bloedsuiker). Nu je weet waar je staat op het gebied van gezondheid weet je ook wat er veranderd moet worden. Je kunt aan de slag met partijen die jou aangeraden worden (denk aan een fysiotherapeut, mindfulness workshop of sportschoolabonnement). 62% van de deelnemers gaat na de check actief aan de slag!