Leefstijl

Wat zit er in jouw checkbox?

Leestijd: 2 minuten

Als je bij het samenstellen van jouw check hebt gekozen voor een checkbox of als je dit pakket door jouw werkgever of verzekeraar aangeboden krijgt, ontvang je na het invullen van de online vragenlijst een uitgebreid thuistestpakket. Benieuwd naar wat er allemaal in de checkbox van de Persoonlijke Gezondheidscheck zit? Lees dan snel verder en ontdek de volledige inhoud van dit pakket!

De checkbox

 

Meten is weten

De checkbox bevat alles wat je nodig hebt voor een grondige gezondheidscheck, gewoon vanuit huis. Met de vingerprik-test worden labtesten uitgevoerd voor je cholesterol- en diabetesprofiel, en je vitamine D-waarde wordt ook gemeten. Daarnaast bevat de urinetest een labtest om je nierfunctie te controleren.

 

Labtest voor Cholesterol- en Diabetesprofiel

Met de module voor cholesterol- en diabetesprofiel krijg je niet alleen een uitgebreide online vragenlijst, maar ook een handige thuistest. Je ontvangt een unieke checkbox waarmee je op jouw eigen moment een vingerprik kunt doen. Het bloed wordt onderzocht op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden. In jouw persoonlijke gezondheidsrapport krijg je de resultaten te zien, samen met persoonlijk advies om de kans op hart- en vaatziekten en diabetes te verkleinen.

 

Labtest voor Vitamine D Profiel

Met de module voor vitamine D-profiel kun je eenvoudig je vitamine D-waarde controleren. Met een simpele vingerprik test je thuis je vitamine D-niveau. In je persoonlijke gezondheidsomgeving ontvang je direct de resultaten en krijg je advies op maat. Is je vitamine D-waarde te laag? Geen zorgen, we geven je handige tips om je vitamine D te verhogen.

 

Labtest voor Nierfunctie

De module voor nierfunctie is een combinatie van een vragenlijst en thuistesten. De vragenlijst bevat belangrijke vragen over nieraandoeningen en of deze in je familie voorkomen. Je ontvangt de checkbox met een vingerprik-kit (dezelfde als voor je cholesterol- en diabetesprofiel) en een urinetest. Nadat je de buisjes hebt teruggestuurd, worden de resultaten verwerkt in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving. Met deze betrouwbare test ontdek je of er een (verhoogd) risico op nierschade is.

Advies op maat

Na ontvangst van jouw monster op het lab, krijg je de uitslag in jouw Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Je krijgt direct inzicht in jouw gezondheid en leefstijl. Je ziet bijvoorbeeld hoe hoog jouw cholesterol is, maar ook wat jouw risico op veelvoorkomende ziekten en aandoeningen (zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten) is. Er wordt gekeken naar jouw gezondheid als totaal: dat betekent dat er gekeken wordt naar hoe jouw leefstijl jouw risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten beïnvloedt. En natuurlijk wat je kunt doen, als dat nodig is, om jouw gezondheid te verbeteren. Op basis van de testresultaten krijg je advies op maat. Zo krijg je niet alleen inzicht in je gezondheid, maar ontvang je ook nog eens persoonlijk advies om je gezondheid verder te verbeteren.

 

Herbruikbare verpakking

En het beste van alles? Onze thuistesten komen in een herbruikbare verpakking die bijdraagt aan een groenere toekomst. We hebben samen met onze partner Daklapack een duurzame verpakking ontwikkeld die gemaakt is van milieuvriendelijk materiaal en hergebruikt kan worden.

Deel dit artikel

Kosteloos inzicht in je gezondheid met de Persoonlijke Gezondheidscheck

Ben je benieuwd hoe gezond jij nu écht bent? Doe dan de Persoonlijke Gezondheidscheck. Voor slechts €16 kun je al aan de slag, maar in de meeste gevallen wordt de check gewoon vergoed door je verzekeraar. Hiermee zie je in één keer hoe gezond je bent, wat jouw eventuele risico’s zijn en wat je kunt verbeteren. En je krijgt handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding door partijen die speciaal voor jou zijn geselecteerd. Controleer direct of de check voor jou wordt vergoed.

Meer lezen?

Leefstijl

Kleine stappen, groots effect