Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op jouw vraag

Alle vragen per onderwerp

Dit is afhankelijk van de manier waarop je deelneemt. Als je particulier (tegen betaling) deelneemt, kun je zelf je modules samenstellen.

De bestaande modules zijn:

  • Online vragenlijst (verplicht onderdeel)
  • Bloedonderzoek: cholesterol en bloedsuiker
  • Urineonderzoek
  • Vitamine D (bloedonderzoek)
  • Bloeddrukmeter
  • Mentaal welzijn
  • Werkvermogen
  • Gehoor
  • Zicht

Wanneer je een uitnodiging hebt ontvangen van je werkgever/verzekeraar/gemeente, hangt het van die partij af welke modules kosteloos voor jou beschikbaar zijn. Voor meer informatie over de onderdelen, kun je contact opnemen met de Servicedesk via info@persoonlijkegezondheidscheck.nl.

De vragenlijst kost je ongeveer een half uurtje van je tijd en de thuistests zijn gemakkelijk thuis uit te voeren. De thuistests kan je binnen vijf werkdagen op je huisadres verwachten na het afronden van de vragenlijst en nemen maximaal 15 minuten in beslag (inclusief het verpakken in de verzendmaterialen). Als de vragenlijst en lichaamsmetingen zijn afgerond, ontvang je jouw Gezondheidsrapport binnen twee weken na het opsturen van je materialen naar het laboratorium. Je kan een e-mailbericht verwachten indien jouw resultaten gereed staan.

Wij denken dat de Persoonlijke Gezondheidscheck desondanks nuttig kan zijn. De Persoonlijke Gezondheidscheck houdt er rekening mee wanneer je reeds onder controle bent bij een behandelend arts. Het feit dat je onder behandeling bent, betekent niet direct dat de rest van je lichaam ook in de gaten wordt gehouden door jouw behandelend arts. Bij de Persoonlijke Gezondheidscheck wordt gekeken naar een aantal veel voorkomende aandoeningen, welke door middel van vroege diagnostiek en/of preventie voorkomen kunnen worden. Daardoor kan deelname aan De Persoonlijke Gezondheidscheck je een compleet beeld geven van jouw gezondheid.

Een PSA bepaling wordt niet standaard uitgevoerd, omdat er nog geen overtuigend wetenschappelijk bewijs is dat deze test nuttig is voor mannen zonder prostaatklachten. Eventuele constateringen zijn niet altijd betrouwbaar en daarnaast wordt getwijfeld aan het nut van behandelen. Prostaatkanker groeit namelijk zo langzaam dat de meeste mannen er nooit last van zullen krijgen. Als alternatief biedt &niped de Prostaatwijzer, waarmee je snel je risico op prostaatkanker kunt bepalen. Mannen met een hoge score kunnen vervolgens in overleg met hun arts alsnog het PSA laten bepalen, maar alleen als er ook sprake is van klachten. De prostaatwijzer kun je kosteloos raadplegen, ook wanneer je je niet aanmeldt voor de Persoonlijke Gezondheidscheck. 

Voor meer informatie bezoek de Prostaatwijzer op https://www.prostaatwijzer.nl/.

Vanaf januari 2015 wordt het onderzoek naar dikkedarmkanker niet meer aangeboden door de Persoonlijke Gezondheidscheck. Je kunt wel deelnemen aan het landelijke bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Lees hier meer over het bevolkingsonderzoek:  https://www.rivm.nl/Onderwerpen/B/Bevolkingsonderzoek_darmkanker

De Persoonlijke Gezondheidscheck stelt geen diagnoses voor bepaalde aandoeningen. Het geeft een persoonlijk risicoprofiel, waarbij de uitslag mogelijk kan aangeven dat het verstandig is om een preventief vervolgonderzoek te laten doen. Dit preventieve onderzoek wordt in zo’n geval geadviseerd om ziekte uit te sluiten of in een vroegtijdig stadium te ontdekken. Het risicoprofiel geeft aan op welke aandoeningen je een verhoogd (oranje) of sterk verhoogd (rood) risico hebt. De adviezen helpen om je gezondheid weer gezond (groen) te krijgen. De Persoonlijke Gezondheidscheck kijkt alleen naar het risico op ziekteprocessen die, als ze vroegtijdig ontdekt worden, ook daadwerkelijk behandeld kunnen worden.

&niped verdient geen geld aan het doorverwijzen naar partijen die in het gezondheidsadvies zitten. Daarmee waarborgt &niped haar onafhankelijkheid en de integriteit van het advies.

De Persoonlijke Gezondheidscheck is door &niped ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), GGD GHOR Nederland, de Hartstichting, Nierstichting, Longfonds en Diabetesfonds.

De oprichters van de Persoonlijke gezondheidscheck zijn Dr. Coenraad van Kalken en Dr. Roderik Kraaijenhagen.

Via een beveiligd, persoonlijk gezondheidsaccount kunnen alle Nederlanders vanaf 18 jaar op basis van actuele wetenschappelijke kennis hun persoonlijke gezondheidsrapport vaststellen, verbeteren en bewaken. Iedereen kan via de website een persoonlijk gezondheidsaccount aanmaken en krijgt met de unieke code toegang tot de Persoonlijke Gezondheidscheck met online vragenlijsten en aanvullende testen. Een code kan verstrekt worden indien jouw verzekeraar/werkgever/gemeente de check vergoedt. Anders kan er ook tegen betaling worden deelgenomen. De aanvullende testen worden afhankelijk van de deelname thuis of op een checkpoint uitgevoerd.

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een laagdrempelig, preventief onderzoek, bestaande uit een online vragenlijst en aanvullende testen die thuis uitgevoerd worden. Na het uitvoeren van de check ontvangen deelnemers in hun resultaten een risicoprofiel en advies over hun gezondheid en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Dit is gericht op het voorkomen of tijdig herkennen van de volgende gezondheidsrisico’s:

  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes
  • Nierfunctie
  • Longfunctie
  • Psychisch welzijn
  • Werkvermogen
  • Gehoor
  • Zicht