Ontdek hoe gezond jij bent!

Met een preventieve gezondheidscheck krijg je inzicht in jouw gezondheid, zelfs voordat er klachten opduiken.

Ja, ik wil inzicht in mijn gezondheid

De check is ontwikkeld in samenwerking met artsenorganisaties en gezondheidsfondsen

Longfonds Hartstichting Diabetes Fonds GGD GHOR Nierstichting

Haal meer uit jezelf

Ben je benieuwd naar je gezondheid of wil je simpelweg zekerheid? Met een preventieve gezondheidscheck krijg je uitgebreid inzicht in je fysieke- en mentale welzijn. Je weet daardoor precies hoe je gezondheid ervoor staat, zelfs voordat er klachten opduiken. Je krijgt advies, zodat je waar nodig actie kunt ondernemen en gezondheidsproblemen kunt voorkomen.

Ontdek jouw gezondheidsstatus en bereik je optimale gezondheid met de Persoonlijke Gezondheidscheck.

Stel jouw check samen

 

 

 

Wat kun je verwachten van onze gezondheidscheck?

Vanuit huis te doen

De check bestaat uit gevalideerde online vragenlijsten, metingen en bloedonderzoek. De inhoud van jouw meting bepaal je zelf. Wij raden in ieder geval aan om de gezondheidscheck met cholesterol- en diabetes labtest te doen. Dit doe je gemakkelijk vanuit huis, dankzij onze unieke checkbox die je thuisgestuurd krijgt.

Inzicht in je gezondheid en vitaliteit

Wat zijn jouw persoonlijke gezondheidsrisico’s? Je krijgt duidelijk inzicht in jouw gezondheid op een diepgaand niveau, zodat je weet waar je bewustere keuzes kunt maken voor een gezonder leven.

Persoonlijk advies

Ontvang gepersonaliseerde adviezen om jouw gezondheid te verbeteren. Van voedingsaanbevelingen tot stressmanagementtechnieken, wij helpen je om kleine veranderingen aan te brengen met grote gezondheidsvoordelen.

Door artsen ontwikkeld

Twee artsen bundelden in 2005 hun krachten en besloten zich in te zetten voor preventie. De Persoonlijke Gezondheidscheck is ontwikkeld door Dr. Coenraad van Kalken en Dr. Roderik Kraaijenhagen, in samenwerking met artsenorganisaties en gezondheidsfondsen.Hoe werkt het?

Stel jouw gezondheidscheck samen

Bekijk welk pakket jouw verzekering vergoedt en kies de modules die voor jou interessant zijn.

Vul de online vragenlijst in

Dit duurt ong. 25 minuten. De vragenlijst kun je tussentijds opslaan en later verder gaan.

Doe de thuistest

Je ontvangt de unieke checkbox op jouw huisadres. Voer de thuistest en metingen uit wanneer het jóu uitkomt!

Inzicht in jouw gezondheid

Alles afgerond? Je ziet in één keer hoe gezond je bent, wat jouw eventuele risico's zijn en dus wat je preventief kunt verbeteren.

Ga direct aan de slag

Je krijgt handige tips en adviezen om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding.

Stel jouw check samen

Welke inzichten krijg je?

Wanneer je de Persoonlijke Gezondheidscheck hebt afgerond zie je in één keer hoe gezond je bent, wat jouw risico’s zijn en krijg je handige tips om aan de slag te gaan. Dit vind je allemaal terug in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving.

Er wordt gekeken naar jouw gezondheid als totaal: dat betekent dat we kijken hoe jouw leefstijl je risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten beïnvloedt. En natuurlijk wat je preventief kunt doen, als dat nodig is, om jouw gezondheid te verbeteren.

We leggen je hieronder uit hoe dat eruit ziet.

Duidelijk overzicht

Voor jouw deelname maak je een account aan voor jouw persoonlijke gezondheidsomgeving. Na deelname vind je hier een duidelijk overzicht van jouw gezondheid en leefstijl. We gebruiken kleuren om te laten zien hoe gezond jij bent per onderdeel.

Uitleg per onderdeel

Door op een onderdeel te klikken krijg je uitgebreide toelichting over jouw uitslag. Hier lees je waarop jouw uitslag gebaseerd is en waarom dit belangrijk is.

Persoonlijk advies

Op basis van de uitslag ontvang je persoonlijk en motiverend advies, met handvatten om aan de slag te gaan. Je kunt ervoor kiezen zelfstandig aan de slag te gaan, of met professionele hulp.

Al 450.000 Nederlanders gingen je voor

En daar zijn we best trots op!

&niped krijgt een cijfer 8.2 van onze klanten. Dit zijn kleine en grote bedrijven die de Persoonlijke Gezondheidscheck preventief voor hun medewerkers ter beschikking stellen.

Bekijk de onafhankelijke reviews op Feedback Company.

Wat kost het? Vaak vergoed door je verzekering.

De kosten van de check hangen af van het pakket dat je kiest. Bekijk de pakketen en prijzen.

De Persoonlijke Gezondheidscheck wordt vergoed door de meeste verzekeringen. Soms al vanaf het basispakket (OHRA, NN). Bekijk welke verzekeringen de check vergoeden. Wij checken altijd eerst of je een vergoeding krijgt. Als je geen vergoeding krijgt, betaal je gemakkelijk via iDeal.

Betaal de gezondheidscheck gemakkelijk met iDeal

De gezondheidscheck wordt door vrijwel alle verzekeraars vergoedt

Deelnemers aan het woord

Richard van Driel

Hij hoopte vooral bevestigd te zien dat het met zijn gezondheid wel snor zat. Dus keek zzp’er Richard van Driel (55) van Drukwerk ABC wel even verbaasd op toen uit zijn Persoonlijke Gezondheidscheck bleek dat zijn cholesterol was verhoogd. Het motiveerde de ondernemer uit het Gelderse Doornenburg om na een blessure het hardlopen weer op te pakken.

“Het was net het zetje dat ik nodig had. Vorige zomer kreeg ik een brief van mijn verzekeraar dat ik kosteloos aan de check kon meedoen. Ik was vooral nieuwsgierig hoe hoog mijn bloeddruk en cholesterol waren. Hoe goed mijn conditie ook is, je kunt aan de buitenkant niet zien of die in orde zijn. Op mijn leeftijd zie ik steeds meer mensen met gezondheidsklachten, zeker als ze bijvoorbeeld te weinig bewegen of te zwaar zijn. Dan weet je weer hoe belangrijk het is om er alles aan te doen om zo gezond mogelijk te blijven.”

Lees meer

Astrid de Nijs

Ondernemer Astrid de Nijs uit Tilburg krijgt de ZZP Fit-Check aangeboden via haar ZZP verzekering bij CZ. Door de Persoonlijke gezondheidscheck te doen ontdekte zij iets over zichzelf wat ze daarvoor nog niet echt door had.

“De ZZP Fit-Check is de Persoonlijke Gezondheidscheck. Sinds 2016 heb ik deze check uitgevoerd. Ik was erg benieuwd naar de resultaten, omdat ik het idee heb dat ik gezond leef, maar toch in de afgelopen 10 jaar zo’n 10 kilo ben aangekomen. Die gedachte kan dus niet kloppen en dat bleek ook uit de resultaten van de check in 2016. Mijn eetgedrag, mijn gewicht en buikomvang konden gezonder en qua draagkracht/draaglast was ik wat uit balans. Ai, ondanks mijn verwachting was dat toch best confronterend.

Lees meer

Jos

Jos (61) is senior IT architect.

“De ICT is een stressvolle branche. De meeste van ons werken meer dan voltijds. Bovendien hebt je vaak met deadlines te maken. En dan zitten we meestal ook nog het grootste deel van de dag. Ik vind dus eigenlijk dat alle werkgevers in onze sector hun werknemers jaarlijks de Persoonlijke Gezondheidscheck zouden moeten aanbieden. Het hoort wat mij betreft bij goed werkgeverschap. Vandaar dat ik mijn medewerkers ook stimuleer om er vooral gebruik van te maken. Puur voor henzelf, want ik krijg hun uitslagen als leidinggevende nooit te zien.

Lees meer

Bart Lenting

Ondernemer en ‘blikverruimer’ Bart Lenting (39) uit Alkmaar kreeg van zijn AOV-verzekeraar De Goudse het aanbod om gratis de Persoonlijke gezondheidscheck te doen. 

“De eerste keer dat ik de mail over de Persoonlijke Gezondheidscheck (PGC) binnenkreeg, gooide ik hem ongelezen weg. De tweede keer ook. Ik dacht dat het een reclame-actie was. Pas bij de derde keer dacht ik: laat ik de check maar doen, dan ben ik er vanaf. Ik raffelde de vragenlijst af en vulde vooral sociaal wenselijke antwoorden in. Pas toen ik klaar was, begon het me te dagen de PGC een gedegen en onafhankelijk meetinstrument is. Ineens had ik er spijt van dat ik de vragen niet naar eer en geweten had ingevuld. Ik heb toen contact opgenomen met de helpdesk om mijn account te resetten, en ben opnieuw begonnen.

Lees meer

Hans van Dijk

‘‘Ik heb er nooit echt bij stilgestaan dat er op mijn leeftijd al harder aan je gezondheid gewerkt moet worden. Je denkt dat je aardig gezond bezig bent, maar door de check word je op sommige punten met de neus op de feiten gedrukt.’’ Zegt Hans van Dijk (51). Hij kreeg via zijn werkgever, GGN, de mogelijkheid om kosteloos de Persoonlijke Gezondheidscheck te doen.

‘‘Ik heb een drukke baan. In de waan van de dag ben je geneigd soms de zorg over lichaam en geest uit het oog te verliezen. Langzaam maar zeker sluipen er kleine kwaaltjes in zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Toen mijn werkgever de optie gaf om mee te doen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck besloot ik dat dit een goed moment was om na te gaan hoe het daadwerkelijk met mijn gezondheid gesteld was.

Lees meer

Kevin

‘‘Naar mijn idee leef ik altijd wel gezond en ben ik ook gezond, maar hoe gaat het nu echt met me? Dat kan je denk ik alleen controleren door dit soort testen te doen.’’

‘‘Mijn motivatie om mee te doen aan de Check was dat ik altijd benieuwd ben hoe gezond ik nou daadwerkelijk ben. Als dit soort dingen voorbij komen, wat vanuit mijn werkgever ook nog gratis is, maakt dat het al helemaal interessant. De Persoonlijke Gezondheidscheck zag ik als een snelle optie om meer over mijn algemene gezondheid te weten te komen en – mocht het nodig zijn – hulp te krijgen van professionals. Zo kun je gemakkelijker je gezondheid weer op de rit krijgen of verbeteren en dit ook vast blijven houden.

Lees meer

Ricardo

‘‘Ik ben altijd sportief bezig geweest en gefocust op mijn gezondheid, maar de laatste tijd merkte ik dat ik het minder onder controle had. Door een drukke periode van werk en school was de grip hierop wat minder geworden…’’ Vertelt Ricardo.

‘‘Via mijn werkgever kon ik meedoen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck. Ik was erg benieuwd naar mijn gezondheid, al helemaal na de drukke periode. Ik had al wel verwacht dat er dingen waren veranderd. Zo verwachtte ik dat mijn eetpatroon verbetering nodig had en de PGC bevestigde dit. Het gezondheidsrapport gaf me een goed beeld van mijn gezondheid, ook op gebieden waar je normaal gesproken niet aan zou denken.

Lees meer

Ervaring Persoonlijke Gezondheidscheck

Roel Teule

Gezondheid is een kostbaar bezit dat we allemaal koesteren. Toen Roel Teule een paar jaar geleden een gezondheidscheck onderging, bleek zijn cholesterol niet helemaal in orde te zijn. Nu kreeg hij de gelegenheid om zijn gezondheid opnieuw te onderzoeken met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Wat hij ontdekte, bracht niet alleen geruststelling, maar ook een belangrijk inzicht met zich mee.

“Een paar jaar geleden had ik de mogelijkheid om een gezondheidscheck te doen. Daaruit bleek dat mijn cholesterol niet helemaal in orde was. Nu ik opnieuw de kans kreeg om preventief mijn gezondheid te onderzoeken met de Persoonlijke Gezondheidscheck, wilde ik graag weten hoe het ervoor stond. Ik was ook benieuwd naar mijn bloeddruk, aangezien die in het verleden ook niet helemaal op orde was.

Lees meer

Ervaringsverhaal gezondheidscheck huisarts

Jaap Eysink Smeets

Als voormalig huisarts begrijpt Jaap Eysink Smeets als geen ander hoe lastig het is om je leefstijl aan te passen. Om actief aan de slag te gaan met zijn eigen gezondheid heeft hij besloten deel te nemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck.

“Als gepensioneerde huisarts begrijp ik maar al te goed hoe moeilijk het is om mensen te motiveren om hun leefstijl aan te passen en hoe belangrijk het is om opvolging te bieden. Om mezelf de nodige motivatie te geven, heb ik besloten om deel te nemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck.”

Lees meer

Ervaring Persoonlijke Gezondheidscheck Ervaringsverhaal gezondheidscheck huisarts

Veiligheid voorop

&niped is NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd. Dit zijn kwaliteitsnormen, gericht op informatiebeveiliging in de zorg. Dat betekent dat we ieder jaar onze informatiebeveiliging laten beoordelen door onafhankelijke toezichthouders, om aan te tonen dat wij aan de eisen voldoen.

Meer over onze informatiebeveiliging lees je in de privacyverklaring.Over &niped

Netherlands Institute for Prevention and e-Health Development

&niped staat voor Netherlands Institute for Prevention and e-Health Development en is opgericht door 2 artsen: Dr. Coenraad van Kalken en Dr. Roderik Kraaijenhagen.

Voorkomen is beter dan genezen

Wij geloven in preventieve zorg. Met ons enthousiaste team van 25, waaronder enkele oud top sporters, werken we eraan jou de tools en kennis te bieden die nodig zijn om een gezond, gelukkig en vitaal leven te leiden.

Verbetering van de zorg

Onze data wordt geanonimiseerd gebruikt om universiteiten en universitaire ziekenhuizen te helpen baanbrekend onderzoek mogelijk te maken. Zonder dat jouw privacy in het geding komt.

Een gezonder leven voor iedereen

Dit alles brengt ons stapje voor stapje dichter bij ons doel: een gezonder leven voor iedereen.

Veelgestelde vragen

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een laagdrempelig, preventief onderzoek, bestaande uit een online vragenlijst en aanvullende testen die thuis uitgevoerd worden. Na het uitvoeren van de check ontvangen deelnemers in hun resultaten een risicoprofiel en advies over hun gezondheid en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Dit is gericht op het voorkomen of tijdig herkennen van de volgende gezondheidsrisico’s*:

  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes
  • Nierfunctie
  • Longfunctie
  • Psychisch welzijn
  • Werkvermogen
  • Gehoor
  • Zicht

* De gezondheidsrisico’s die voor jou inzichtelijk worden gemaakt, zijn afhankelijk van de inhoud van de check die jij hebt gekozen of aangeboden krijgt.

De vragenlijst kost je ongeveer een half uurtje van je tijd en de thuistests zijn gemakkelijk thuis uit te voeren. De thuistests kan je binnen vijf werkdagen op je huisadres verwachten na het afronden van de vragenlijst en nemen maximaal 15 minuten in beslag (inclusief het verpakken in de verzendmaterialen). Als de vragenlijst en lichaamsmetingen zijn afgerond, ontvang je jouw Gezondheidsrapport binnen twee weken na het opsturen van je materialen naar het laboratorium. Je kan een e-mailbericht verwachten indien jouw resultaten gereed staan.

In veel gevallen wordt de persoonlijke gezondheidscheck vergoed door je verzekeraar. Check hier of jouw verzekering de check vergoedt.

Als je verzekering de check niet vergoedt, staat hieronder een overzicht van de kosten per module. We raden je aan om tenminste de online vragenlijst en Labtest cholesterol en bloedsuiker te doen.

 

Module Kosten (incl. BTW)
Vragenlijst Gezondheid, vitaliteit en leefstijl (de basis) €16,95
Labtest voor cholesterol- en diabetesprofiel €39,-
Labtest voor nierfunctie €29,-
Labtest voor vitamine D profiel €29,-
Vragenlijst Mentale gezondheid €10,-
Vragenlijst Gezond aan het werk €10,-
Vragenlijst Slaap €10,-
Bloeddrukmeter €59,95

Check hier of jouw verzekering de check vergoedt.

De Persoonlijke Gezondheidscheck is door &niped ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), GGD GHOR Nederland, de Hartstichting, Nierstichting, Longfonds en Diabetesfonds.

De oprichters van de Persoonlijke gezondheidscheck zijn Dr. Coenraad van Kalken en Dr. Roderik Kraaijenhagen.

Jouw verzekeraar heeft géén inzage in je gezondheidsgegevens of persoonlijke account.

Je verzekeraar kan een rapportage van ons ontvangen met gezondheidsgegevens op groepsniveau (bij minimaal 30 deelnemers met een uitslag). Deze gegevens zijn anoniem en nooit te herleiden tot het individu. Wanneer een verzekeraar minder dan 30 afgeronde deelnames heeft wordt er géén rapportage geleverd.

Bekijk alle vragen