vul
hier uw
code in.

veilig en betrouwbaar
proces

zit u goed in uw vel?

Wat goed dat u hier bent! Met het activeren van uw code voor de Persoonlijke Gezondheidscheck zet u de eerste stap op weg naar meer grip op uw gezondheid. De online vragenlijst (die ongeveer 25 minuten duurt) en  aanvullende medische tests geven u inzicht in hoe gezond u leeft, en op welke terrein wellicht iets valt te verbeteren. Met als doel: het risico op veelvoorkomende ziektes zoveel mogelijk te verkleinen. Simpel, snel, gemakkelijk, en in de privacy van uw eigen huis. Ook belangrijk om te weten: de Persoonlijke Gezondheidscheck is volledig anoniem. Uw verzekeraar krijgt uw uitslagen dus nooit te zien.

Let op bij het versturen van de checkbox materialen! Temperaturen boven 25 °C of onder 10 °C zijn ongeschikt om de voltooide tests in een buitenbrievenbus te doen. Doe uw materialen in de brievenbus binnenbij een PostNL postkantoor. Afgeven aan een medewerker is niet nodig!

 • Checkbox met thuistests
 • Mogelijkheid om cholesterol en bloedsuiker te meten
 • Geeft in een oogopslag duidelijkheid over uw gezondheid
 • Nieuw dit jaar: Vitamine D-meting
 • Met praktisch advies over een gezonder leven
 • Volledig anoniem en ontwikkeld door wetenschappers
 • Aanbevolen door onder andere huisartsen, de Hartstichting en het Diabetesfonds
logo AABPF

hoe werkt het?

wat kunt u verwachten?

De Persoonlijke Gezondheidscheck stelt geen diagnose, maar brengt uw lichamelijke en geestelijke gezondheidsrisico’s in kaart. Na het doen van de check ontvangt u een persoonlijk rapport met de resultaten, verdeeld over o.a. de onderstaande 8 aandachtspunten. U ziet in één oogopslag of u mogelijk een verhoogde kans heeft op hart- en vaatziekten, diabetes en mentale problemen. Zo ja, dan vindt u in het rapport advies-op-maat over wat u kunt doen om uw gezondheid te verbeteren. Concreet en passend bij uw situatie. 

mindset

meer
informatie

leefstijl

meer
informatie

cholesterol

meer
informatie

diabetes

meer
informatie

fysiek

meer
informatie

hart&vaten

meer
informatie

nieren

meer
informatie

longen

meer
informatie

 • 1. de Persoonlijke Gezondheidscheck
 • 2. Vitamine D

Wat is de Persoonlijke Gezondheidscheck?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een laagdrempelig, preventief onderzoek, bestaande uit een online vragenlijst en aanvullende testen die thuis uitgevoerd worden. Na het uitvoeren van de check ontvangen deelnemers in een Persoonlijk Gezondheidsrapport een risicoprofiel en advies over hun gezondheid en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Dit is gericht op het voorkomen of tijdig herkennen van de volgende gezondheidsrisico’s:

 • Hart- en vaatziekten
 • Diabetes
 • Nierfunctie
 • Longfunctie
 • Psychisch welzijn
 • Werkvermogen
 • Gehoor
 • Zicht

De Persoonlijke Gezondheidscheck wordt onder andere vergoed door verzekeraars en kan als PMO (Preventief Medisch Onderzoek) worden ingezet. Voor meer informatie kun je kijken op https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/wat-is-de-gezondheidscheck/.

Ik ben al onder behandeling bij een arts. Heeft het nog nut om mee te doen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck?

Wij denken dat de Persoonlijke Gezondheidscheck desondanks nuttig kan zijn. De Persoonlijke Gezondheidscheck houdt er rekening mee wanneer je reeds onder controle bent bij een behandelend arts. Het feit dat je onder behandeling bent, betekent niet direct dat de rest van je lichaam ook in de gaten wordt gehouden door jouw behandelend arts. Bij de Persoonlijke Gezondheidscheck wordt gekeken naar een aantal veel voorkomende aandoeningen, welke door middel van vroege diagnostiek en/of preventie voorkomen kunnen worden. Daardoor kan deelname aan De Persoonlijke Gezondheidscheck je een compleet beeld geven van jouw gezondheid.

Kan de Persoonlijke Gezondheidscheck een ziekte constateren?

De Persoonlijke Gezondheidscheck stelt geen diagnoses voor bepaalde aandoeningen. Het geeft een persoonlijk risicoprofiel, waarbij de uitslag mogelijk kan aangeven dat het verstandig is om een preventief vervolgonderzoek te laten doen. Dit preventieve onderzoek wordt in zo’n geval geadviseerd om ziekte uit te sluiten of in een vroegtijdig stadium te ontdekken. Het risicoprofiel geeft aan op welke aandoeningen je een verhoogd (oranje) of sterk verhoogd (rood) risico hebt. De adviezen helpen om je gezondheid weer gezond (groen) te krijgen. De Persoonlijke Gezondheidscheck kijkt alleen naar het risico op ziekteprocessen die, als ze vroegtijdig ontdekt worden, ook daadwerkelijk behandeld kunnen worden.

Wie is/zijn de initiatiefnemer(s) van Persoonlijke Gezondheidscheck?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is door het NIPED ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), GGD GHOR Nederland, Nederlandse Vereniging Voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), de Hartstichting, Nierstichting, Longfonds en Diabetesfonds.

Wie heeft inzage in mijn medisch dossier?

&niped hecht eraan om de privacy van haar gebruikers zo goed mogelijk te beschermen. Zij heeft dan ook technische en organisatorische maatregelen getroffen om te voorkomen dat persoonlijke en medische gegevens van haar deelnemers, in strijd met de wet, ter kennis komen van derden.

&niped handelt in overeenstemming met de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De gezondheidsgegevens en persoonlijke gegevens zijn te allen tijde op fysiek gescheiden en beveiligde plekken opgeslagen. Alleen wanneer je zelf op jouw persoonlijke account inlogt, worden deze gegevens via een beveiligde verbinding samengevoegd. Op deze manier ben jij de enige die toegang heeft tot je gezondheidsgegevens.

Hoe voer ik de Vitamine D-test uit?

Als u gekozen heeft voor de Vitamine D-test, dient u de vingerprik tweemaal uit te voeren. In de instructie staat hoe u de vingerprik uitvoert of u bekijkt de video. Wanneer u twee bloedbuisjes heeft kunnen vullen, stopt u beide bloedbuisjes in het plastic zakje.

 

Wat zit er in mijn checkbox?

Wat er precies in je checkbox zit is afhankelijk van de modules die je hebt toegevoegd. Iedere checkbox bevat het volgende:

 • Een buikomvanglint
 • Een instructieboekje voor het uitvoeren van de metingen en het verzenden van het materiaal
 • Materiaal om de vingerprik en eventueel urinetest mee uit te voeren (zie afbeelding)
  • Vingerprik: 2 prikkers, oranje pipetje, bloedbuisje
  • Urinetest (optioneel): urinebuisje met geel staafje
 • Materiaal om de testen naar het laboratorium te versturen
 • Indien toegevoegd: bloeddrukmeter

Let op: heb je de vitamine D module toegevoegd? Dan ontvang je twee buisjes en pipetjes om bloed af te nemen en te versturen. Deze moet je dan ook allebei tegelijkertijd opsturen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met onze servicedesk via chat, info@persoonlijkegezondheidscheck.nl
of 0900 44 77 383.

nhg longfonds hartstichting diabetes_fonds lhv logo-ggd nier_stichting nvab