Hoe werkt het?

Jouw Persoonlijke Gezondheidscheck

Het is niet voor niets de Persoonlijke Gezondheidscheck; elke check stel je op maat samen. Wat wel altijd zo is, is dat de check begint met een online vragenlijst. Daarna ga je aan de slag met labtesten, met onze unieke checkbox of een checkpoint bij jouw werkgever. Alles afgerond? Dan zie je in één keer hoe gezond je bent. En wist je dat jouw gegevens altijd veilig zijn? Zodra jij je hebt aangemeld voor de Persoonlijke Gezondheidscheck, worden al jouw persoonlijke gegevens op een uiterst zorgvuldige manier beschermd door &niped. Niemand anders dan jijzelf krijgt zonder jouw expliciete toestemming inzicht in jouw persoonlijke gegevens.

Vul de online vragenlijst in

Begin jouw check met de online vragenlijst. De vragen gaan onder andere over jouw gezondheid, leefstijl en ziektes of aandoeningen die mogelijk in je familie voorkomen. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Je hoeft de vragenlijst niet in een keer in te vullen, je kunt tussendoor altijd stoppen en later verder gaan.

Doe de thuistesten met de checkbox of bezoek een checkpoint*

Na de online vragenlijst is het tijd voor de thuistest. Afhankelijk van wat jouw werkgever of zorgverzekeraar jouw aanbiedt, is dat bloed- en/of urineonderzoek. Je ontvangt hiervoor de unieke checkbox op jouw huisadres en voert de thuistest(en) en metingen uit wanneer het jóu uitkomt! Bijvoorbeeld een vingerprik voor onderzoek naar cholesterol en bloedsuiker. Met de thuistesten krijg je een nog completer en betrouwbaarder overzicht van je gezondheid. Dat helpt ons weer om je een concreet en praktisch leefadvies-op-maat te geven.

* Het kan zijn dat jouw werkgever een checkpoint op locatie organiseert, waar je de vingerprik en metingen kunt laten afnemen en/of de urinetest kunt inleveren. 

Krijg inzicht in jouw gezondheid

Jouw uitslagen vind je daarna terug in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving. Je krijgt direct inzicht in jouw gezondheid en leefstijl. Je ziet bijvoorbeeld hoe hoog jouw cholesterol is, maar ook wat jouw risico op veelvoorkomende ziekten en aandoeningen (zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten) is. Er wordt gekeken naar jouw gezondheid als totaal: dat betekent dat er gekeken wordt naar hoe jouw leefstijl jouw risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten beïnvloedt. En natuurlijk wat je kunt doen, als dat nodig is, om jouw gezondheid te verbeteren.

Ga direct aan de slag

Soms is je gezondheid of vitaliteit niet optimaal en kun je daar niks aan doen. Toch zijn er een hoop risicofactoren waar we zelf wél iets aan kunnen doen. Meer dan 70% van de ziektelast in de Westerse wereld wordt veroorzaakt door slechts 10 risicofactoren (te weinig bewegen, roken, slaapgebrek, calorie-inname, voedingspatroon, verhoogde bloeddruk, teveel stress, over- matig alcoholgebruik, verhoogd cholesterol en verhoogde bloedsuiker). Nu je weet waar je staat op het gebied van gezondheid weet je ook wat er veranderd moet worden. Je kunt aan de slag met partijen die jou aangeraden worden (denk aan een fysiotherapeut, mindfulness workshop of sportschoolabonnement). 62% van de deelnemers gaat na de check actief aan de slag!