Hoe werkt het?

Jouw Persoonlijke Gezondheidscheck

Het is niet voor niets de Persoonlijke Gezondheidscheck; elke check wordt op maat samengesteld. Je begint de check met de online vragenlijst. Deze bestaat uit een set van vragenlijsten die jouw werkgever voor jullie heeft geselecteerd. Heb je dan vragenlijst afgerond? Dan zie je in één keer hoe gezond je bent. En wist je dat jouw gegevens altijd veilig zijn? Zodra jij je hebt aangemeld voor de Persoonlijke Gezondheidscheck, worden al jouw persoonlijke gegevens op een uiterst zorgvuldige manier beschermd door &niped. Niemand anders dan jijzelf krijgt zonder jouw expliciete toestemming inzicht in jouw persoonlijke gegevens.

Vul de online vragenlijst in

Begin jouw check met de online vragenlijst. De vragen gaan onder andere over jouw gezondheid, leefstijl en ziektes of aandoeningen die mogelijk in je familie voorkomen. Ook gaat het in op jouw werksituatie. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer een half uur in beslag. Je hoeft de vragenlijst niet in een keer in te vullen, je kunt tussendoor altijd stoppen en later verder gaan.

Krijg inzicht in jouw gezondheid

Jouw uitslagen vind je daarna terug in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving. Je krijgt direct inzicht in jouw gezondheid en leefstijl. Je ziet bijvoorbeeld wat jouw risico op veelvoorkomende ziekten en aandoeningen (zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten) is.

Er wordt gekeken naar jouw gezondheid als totaal: dat betekent dat we kijken hoe jouw leefstijl jouw risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten beïnvloedt. En natuurlijk wat je kunt doen, als dat nodig is, om jouw gezondheid te verbeteren.

Ga direct aan de slag

Soms is je gezondheid of vitaliteit niet optimaal en kun je daar niks aan doen. Toch zijn er een hoop risicofactoren waar we zelf wél iets aan kunnen doen. Meer dan 70% van de ziektelast in de Westerse wereld wordt veroorzaakt door slechts 10 risicofactoren (te weinig bewegen, roken, slaapgebrek, calorie-inname, voedingspatroon, verhoogde bloeddruk, teveel stress, over- matig alcoholgebruik, verhoogd cholesterol en verhoogde bloedsuiker). Nu je weet waar je staat op het gebied van gezondheid weet je ook wat er veranderd moet worden. Je kunt aan de slag met partijen die jou aangeraden worden (denk aan een fysiotherapeut, mindfulness workshop of sportschoolabonnement). 62% van de deelnemers gaat na de check actief aan de slag!