Start vandaag jouw check bij IJsselland

Al een account? Log in

Wat goed dat je hier bent!

Met het activeren van jouw code voor de Persoonlijke Gezondheidscheck zet je de eerste stap op weg naar meer regie over jouw gezondheid. Hoe gezond ben je écht en wat kan jij doen om jouw gezondheid te verbeteren? Ontdek het zelf!

Hoe werkt het?

Bekijk jouw check

Bekijk het pakket dat IJsselland voor jou vergoedt en maak jouw persoonlijke gezondheidsomgeving aan.

Lees meer

Vul de online vragenlijst in

Dit duurt ong. 25 minuten. De vragenlijst kun je tussentijds opslaan en later verder gaan.

Lees meer

Doe de thuistesten

Doe thuis de vingerprik. Je ontvangt deze op jouw huisadres en voert hem uit wanneer het jou uitkomt!

Lees meer

Inzicht in jouw gezondheid

Alles afgerond? Je ziet in één keer hoe gezond je bent, wat jouw eventuele risico's zijn en dus wat je kunt verbeteren.

Lees meer

Ga direct aan de slag

Je krijgt handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding door partijen die speciaal voor jou zijn geselecteerd.

Lees meer

Waarom meedoen?

Inzicht in je gezondheid en vitaliteit

Veel ziekten en kwaaltjes worden veroorzaakt door slechts tien factoren. Wat zijn jouw persoonlijke risico’s? 25% van de Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar heeft bijvoorbeeld een te hoog cholesterol. Als je weet hoe gezond en vitaal je echt bent, weet je ook wat je kunt verbeteren.

Op maat gemaakt

Stel eenvoudig jouw gezondheidscheck samen door middel van de verschillende online vragenlijsten en thuistesten waar je uit kunt kiezen.

Effectief

64% van de deelnemers is na de check gemotiveerd om aan de slag te gaan met zijn of haar gezondheid. Zo verbetert 76% hun voedingspatroon en gaat 59% meer bewegen met de tips uit de check!

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Krijg inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit én ontvang handige en motiverende tips om zelfstandig of met professionele begeleiding aan de slag te gaan. Allemaal vanuit jouw persoonlijke, online gezondheidsomgeving.

Veilig & betrouwbaar

Jouw privacy is voor ons het allerbelangrijkste. De check gaat vanzelfsprekend zorgvuldig met jouw gegevens om.

Lees meer over jouw privacy

Laagdrempelig

Een gezonder leven is voor iedereen binnen bereik. Via onze website kun je makkelijk registreren. Ook hebben we een mobiele app. Geen zorgen, wij nemen jou stap voor stap mee.

Stel jouw check samen

IJsselland biedt jou een zeer compleet pakket aan! Zie hieronder wat hier allemaal in zit.

Kosteloos aangeboden door IJsselland

Bij deelname aan de Persoonlijke Gezondheidscheck maak je een persoonlijke gezondheidsomgeving aan op een online, beveiligd platform. Alleen voor jou inzichtelijk. Vanuit hier start je de online vragenlijsten, kun je jouw metingen (lengte, gewicht, buikomvang en bloeddruk) invoeren en jouw uitslagen terugzien. Ook vind je hier handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele partijen die voor jou zijn geselecteerd om mee aan de slag te gaan. Alles vrijblijvend en alleen als jij dat wil.

Hierin vertel je ons meer over jouw beweging, voeding, rook- en alcoholgedrag en ontspanning. Maar ook over jouw medische geschiedenis en of er ziekten of aandoeningen in jouw familie voorkomen. Het is een online vragenlijst waar je ongeveer 20 minuten mee bezig bent. We kijken vooral naar factoren die invloed hebben op jouw risico op hart- en vaatziekten, diabetes en mentale problemen. Zodat je weet wat je zélf kunt doen om dit te verbeteren. Let op: Het kan dus zijn dat je niet al jouw specifieke gezondheidsproblemen in de vragenlijst kwijt kunt. 

Jouw BMI & buikomvang meet je omdat deze een goed beeld geven van jouw gezondheid. Een te grote buikomvang en overgewicht verhogen je kans op hart- en vaatziekten. Deze waarden zeggen daarom veel over jouw risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Je loopt bij te hoge waarden meer risico als je daarnaast ook nog andere risicofactoren hebt. Juist dit totaalplaatje is zo belangrijk. 

Jouw bloeddruk & hartslag meet je omdat deze een goed beeld geven van de werking van jouw hart en bloedvaten. Deze waarden zeggen daarom heel veel over jouw risico op hart- en vaatziekten. 

Hart- en vaatziekten en diabetes zijn veelvoorkomend ziekten. Elke dag worden er 1000 mensen opgenomen met problemen zoals een hartinfarct of hersenbloeding. Gelukkig zijn veel problemen te voorkomen door je leefstijl aan te passen. Bijvoorbeeld door niet te roken, voldoende te bewegen en een gezond gewicht te houden.

Met deze module worden een aantal extra vragen gesteld in de online vragenlijst en ontvang je de unieke checkbox met een thuistest om zelfstandig en wanneer het jou uitkomt een vingerprik te doen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht op jouw cholesterol- en bloedsuikerwaarden. In jouw gezondheidsrapport zie je de waarden terug en krijg je een persoonlijk advies over hoe je de kans op hart- en vaatziekten en diabetes kunt verkleinen.

Fysieke of mentale overbelasting op het werk kan grote gevolgen hebben. Denk aan rug, nek of schouderpijn maar ook werkstress. Door op tijd werkstress te signaleren of factoren die werkstress kunnen veroorzaken kan je een burn-out voorkomen. En behoud je het plezier in je werk.

In de online vragenlijst beantwoord je vragen over zowel je mentale werkbalans (wat je aankunt op werk, welke energiebronnen en stressoren je ervaart, of je energie krijgt van je werk) als je fysieke werkbalans (klachten over rug, nek, armen en schouders). Met deze module breng je jouw risico’s in kaart en weet je hoe je risico’s die te maken hebben met je werk kan voorkomen.

Deze module bestaat uit een online vragenlijst die zich richt op risico’s en klachten met betrekking tot de oogfunctie. Deze module is vooral geschikt als je dagelijks langdurig achter een beeldscherm werkt. Door tijdige ontdekking van oogklachten en slecht zicht kan erger worden voorkomen.

Slapen is belangrijker dan veel mensen weten. Slecht slapen verhoogt het risico op ziektes, zoals overgewicht, beroerte, depressie en diabetes type 2. Slechte slaap kan zich uiten in verschillende slaapklachten of zelfs stoornissen, en kan een chronisch probleem worden. Goede en gezonde slaap bestaat uit voldoende uren slaap van goede kwaliteit.

De behoefte aan uren slaap hangt onder andere samen met leeftijd en neemt af gedurende de levensloop. Dat betekent dat er niet één aanbevolen slaapduur is, maar dat een gezonde slaapduur per individu verschillend kan zijn. Deze module geeft je inzicht in jouw slaapkwaliteit, zodat je weet hoe ze elke dag goed uitgerust en fit kunnen beginnen. Ook wanneer je onregelmatige werktijden hebt.

Iedereen is weleens druk, angstig of somber. Dat is op zich niets bijzonders. Pas als een psychische klacht het dagelijks leven belemmert, spreken we van een stoornis.

Stoornissen zijn er in alle soorten en maten en hebben vaak grote invloed op het dagelijkse leven. De drie meest voorkomende klachten zijn: niet goed kunnen slapen, piekeren en teveel stress. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Als de klachten een stoornis worden is elke dag een uitdaging. Het is dan moeilijk een normaal leven te leiden, contacten te onderhouden, naar school te gaan of te werken.

In de online vragenlijst* wordt er gekeken naar angstklachten, depressie en burn-out. Als blijkt dat je meer klachten ervaart dan wat zou moeten, word je doorverwezen naar partijen of professionele begeleiding die jou verder kunnen helpen.

*De vragenlijst is wetenschappelijk gevalideerd.

De check is ontwikkeld in samenwerking met artsenorganisaties en gezondheidsfondsen

Longfonds Nederlands Huisartsen Genootschap Hartstichting Diabetes Fonds Landelijke huisartsen vereniging GGD GHOR Nierstichting

Dit vinden jouw collega's van de Persoonlijke Gezondheidscheck

Jolanda

Bijna vanzelfsprekend probeer ik op mijn voeding en beweging te letten. Zo eet ik bijvoorbeeld koolhydraatarm: ik voel me daar het beste bij én het vermindert mijn PDS( Prikkelbaar Darm Syndroom)-klachten. Ik vind het belangrijk dat spanning en ontspanning zich afwisselen en dat er voldoende ruimte is voor leuke dingen. Mijn beweging haal ik uit wandelen en fietsen met daarbij pilates en fitness. Daarbij ben ik enthousiast natuurfotograaf wat mij veel energie geeft.

Ik ben van mening dat veel gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden als je zelf de regie pakt daarover. Denk bijvoorbeeld aan letten op je beweging, ontspanning en vochtinname. Het is belangrijk om daar alert op te blijven en kritisch te blijven op bijvoorbeeld je cafeïne- en alcohol-inname en je stresslevel.

Op mijn werk zit ik goed in mijn vel als ik zie dat een patiënt vooruitgang boekt of als iemand iets heeft gehad aan mijn tips of adviezen. Ik word er enthousiast van als iemand komt met een complexe hulpvraag en ik kan écht iemand op weg helpen. Ook dát draagt uiteindelijk bij aan een goede gezondheid.

De Gezondheidscheck was voor mij een beetje als een APK: je auto laat je ook regelmatig controleren, waarom doen we dat niet vaker met onze eigen gezondheid? Ook al voel je je fantastisch, er kan altijd iets onderliggends spelen of iets aan de hand zijn wat je zelf niet signaleert. Na afloop van de test bleek bij een onderdeel dat het goed was om toch even contact op te nemen met de huisarts. Niet alarmerend, maar echt als signaalfunctie: het kan geen kwaad om het te laten controleren. De huisarts kon mij vervolgens geruststellen op basis van zijn kennis over mij.

Ik wil je aanmoedigen ook mee te doen aan de check: het is immers beter iets te voorkomen, dan het achteraf te moeten oplossen.

Petra

Het is een oude uitspraak, maar ik geloof er erg in: doe alles, maar met mate. In mijn werk én mijn privéleven wil ik gezond en in balans zijn, leuke dingen kunnen doen. Ik vind het belangrijk zelf regie te nemen over mijn eigen gezondheid.
Zo ben ik een aantal jaar geleden bijvoorbeeld aan mindfulness gestart. Iets waarvan ik eerst dacht dat het maar zweverig was, maar inmiddels weet ik dat dit anders is en ben ik ook gestart met yoga. Voor mij leverde het meer bewustwording op. Ik kan nu in een drukke omgeving of in gezelschap zijn en mezelf even afsluiten. In mijn werk in de kliniek of op een drukke poli sta je natuurlijk niet uit, maar kan ik zo wel dichter bij mezelf blijven. Uiteindelijk kijk ik naar mezelf en mijn gezondheid als een volledig plaatje.
Ook als werkgever kun je bijdragen aan de bewustwording over eigen gezondheid. Bijvoorbeeld door het fietsplan of het stimuleren van beweging. Niet alleen in de vorm van sporten zoals hardlopen, maar juist ook in de ‘gewone’ dingen: een extra rondje fietsen of een mooie wandeling maken. Of gewoon in je lunchpauze een ommetje of aansluitend op je dienst een sessie mindfulness in een ruimte van het ziekenhuis.

De Gezondheidscheck is daar ook een goed voorbeeld van. Ik zie het echt als een cadeautje aan jezelf. Je krijgt inzicht in je eigen gezondheid en kunt zelf bepalen wat je daarmee gaat doen. Als je er behoefte aan hebt, kun je een aanvullend coachgesprek aanvragen. Liever niet? Dan is de informatie helemaal voor jou.

Ik zou zeggen: pak je kans. Het leven is te mooi om niet zuinig op jezelf te zijn.

Ingrid_kleusters

Ingrid

Ik ben zeker met mijn gezondheid bezig: ik let bewust op mijn voeding en beweeg tenminste drie keer per week zo’n anderhalf tot twee uur. Als hardloopster op subtopniveau was ik veel bezig met mijn gezondheid en de impact van voeding op mijn gezondheid.
Het is goed dat het ziekenhuis de Gezondheidscheck aanbiedt. Ik zou bijna willen zeggen: dat werd tijd. Goed zorgen voor onze medewerkers is prioriteit. De Gezondheidscheck is een mooie manier om dat te kunnen doen. Ik had zelfs graag meer metingen toegevoegd als dit mogelijk was geweest: je moet er even de tijd voor nemen, maar het inzicht in je eigen gezondheid is het zeker waard.
Ik wil je dus ook zeker aanmoedigen de Gezondheidscheck te doen. De uitgebreide vragenlijst en (thuis)metingen geven je de mogelijkheid om eens echt eerlijk naar je eigen gezondheid te kijken én de juiste ondersteuning te krijgen waar nodig. Doen!

Ingrid_kleusters

Veelgestelde vragen

Via een beveiligd, persoonlijk gezondheidsaccount kunnen alle Nederlanders vanaf 18 jaar op basis van actuele wetenschappelijke kennis hun persoonlijke gezondheidsrapport vaststellen, verbeteren en bewaken. Iedereen kan via de website een persoonlijk gezondheidsaccount aanmaken en krijgt met de unieke code toegang tot de Persoonlijke Gezondheidscheck met online vragenlijsten en aanvullende testen. Een code kan verstrekt worden indien jouw verzekeraar/werkgever/gemeente de check vergoedt. Anders kan er ook tegen betaling worden deelgenomen. De aanvullende testen worden afhankelijk van de deelname thuis of op een checkpoint uitgevoerd.

Voor iedereen van 18 jaar en ouder die inzicht wil in zijn gezondheid en wat ze kunnen doen om zo nodig gezonder te gaan leven. Zie volgende vraag voor de uitzonderingen.

Als je een uitnodiging ontvangt met hierin een vouchercode, moet je deze tijdens je registratie invullen om de bijbehorende modules kosteloos toe te kunnen voegen. Als je deze stap vergeet, kom je in het betaalscherm voor particulieren. Indien je dat scherm te zien krijgt, maar je eigenlijk een vouchercode hebt, neem dan contact op met info@persoonlijkegezondheidscheck.nl . De ServiceDesk zal de instellingen van je account aanpassen, zodat je opnieuw de registratie kunt doorlopen en de voucher code wel in kunt vullen.

Het kan ook zijn dat je een module hebt toegevoegd die je werkgever, zorgverzekeraar of gemeente niet vergoed. In dat geval moet je hier zelf voor betalen, of deze module niet selecteren.

Lees alles over welke gegevens &niped verzamelt, hoe zij deze beschermt en wat jouw rechten zijn in onze Privacyverklaring.

&niped hecht eraan om de privacy van haar gebruikers zo goed mogelijk te beschermen. Zij heeft dan ook technische en organisatorische maatregelen getroffen om te voorkomen dat persoonlijke en medische gegevens van haar deelnemers, in strijd met de wet, ter kennis komen van derden.

&niped handelt in overeenstemming met de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De gezondheidsgegevens en persoonlijke gegevens zijn te allen tijde op fysiek gescheiden en beveiligde plekken opgeslagen. Alleen wanneer je zelf op jouw persoonlijke account inlogt, worden deze gegevens via een beveiligde verbinding samengevoegd. Op deze manier ben jij de enige die toegang heeft tot je gezondheidsgegevens.

Jouw werkgever en/of verzekeraar heeft géén inzage in je gezondheidsgegevens of persoonlijke account.

Je werkgever of verzekeraar kan een rapportage van ons ontvangen met gezondheidsgegevens op groepsniveau (bij minimaal 30 deelnemers met een uitslag). Deze gegevens zijn anoniem en nooit te herleiden tot het individu. Wanneer een organisatie of verzekeraar minder dan 30 afgeronde deelnames heeft wordt er géén rapportage geleverd.

Wij denken dat de Persoonlijke Gezondheidscheck desondanks nuttig kan zijn. De Persoonlijke Gezondheidscheck houdt er rekening mee wanneer je reeds onder controle bent bij een behandelend arts. Het feit dat je onder behandeling bent, betekent niet direct dat de rest van je lichaam ook in de gaten wordt gehouden door jouw behandelend arts. Bij de Persoonlijke Gezondheidscheck wordt gekeken naar een aantal veel voorkomende aandoeningen, welke door middel van vroege diagnostiek en/of preventie voorkomen kunnen worden. Daardoor kan deelname aan De Persoonlijke Gezondheidscheck je een compleet beeld geven van jouw gezondheid.

Bekijk alle vragen