Start vandaag jouw gezondheidscheck
T/m 31 mei 2024 met speciale BLOW-lezerskorting

Start direct!

De check is ontwikkeld in samenwerking met artsenorganisaties en gezondheidsfondsen

Longfonds Hartstichting Diabetes Fonds GGD GHOR Nierstichting

Al 19 jaar bieden wij mensen inzicht in de gezondheid

Weet jij hoe gezond je daadwerkelijk bent, of je bepaalde gezondheidsrisico’s loopt en wat je kunt doen om gezond(er) te leven? Twee artsen bundelden in 2005 hun krachten en besloten zoveel mogelijk mensen preventief inzicht in de gezondheid te geven. Want voorkomen is beter dan genezen! Met de Persoonlijke Gezondheidscheck ontdek je hoe gezond je écht bent en vooral: wat jij kan doen om jouw gezondheid te verbeteren, met persoonlijk advies, tools en tips.

T/m 31 mei 2024 doe je de Basis gezondheidscheck incl. thuistest voor jouw cholesterol- en bloedsuikerwaarden voor slechts €39,-. Je kunt jouw check naar wens uitbreiden met bijvoorbeeld een vitamine D- of urinetest. Of ben je misschien benieuwd hoe het met jouw mentale gezondheid of slaap is gesteld?

Start jouw check

 

Hoe werkt het?

Stel jouw check samen

Bekijk welk pakket jouw verzekering vergoedt en/of kies stel zelf jouw check samen. Deze betaal je heel gemakkelijk via iDeal.

Vul de online vragenlijst in

Dit duurt ong. 25 minuten. De vragenlijst kun je tussentijds opslaan en later verder gaan.

Doe de thuistest

Je ontvangt de unieke checkbox op jouw huisadres. Voer de thuistest en metingen uit wanneer het jóu uitkomt!

Inzicht in jouw gezondheid

Alles afgerond? Je ziet in één keer hoe gezond je bent, wat jouw eventuele risico's zijn en dus wat je kunt verbeteren.

Ga direct aan de slag

Je krijgt handige tips en adviezen om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding.

De Persoonlijke Gezondheidscheck is beoordeeld met een 8.2

Lees alle 59 onafhankelijke reviews op Feedback Company.

 

 

Waarom meedoen?

Inzicht in je gezondheid en vitaliteit

Wat zijn jouw persoonlijke gezondheidsrisico’s? Krijg duidelijk inzicht in jouw leefstijl en waarden zoals bloedsuiker en cholesterol. Als je weet hoe gezond en vitaal je echt bent, weet je ook wat je kunt verbeteren.

Eerste stap naar betere gezondheid

64% van de deelnemers is na de check gemotiveerd om aan de slag te gaan met zijn of haar gezondheid. Zo verbetert 76% hun voedingspatroon en gaat 59% meer bewegen met de tips uit de check!

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Krijg inzicht in jouw gezondheid én ontvang handige en motiverende tips om zelfstandig of met professionele begeleiding aan de slag te gaan. Allemaal vanuit jouw persoonlijke, online gezondheidsomgeving.

Veilig & betrouwbaar

Jouw privacy is voor ons het allerbelangrijkste. De check gaat vanzelfsprekend zorgvuldig met jouw gegevens om. Niemand krijgt inzicht in jouw persoonlijke data. Lees meer over jouw privacy

Waaruit bestaat mijn check?

Inbegrepen € 39,-

In deze online vragenlijst vertel je ons meer over jouw beweging, voeding, rook- en alcoholgedrag en ontspanning. Maar ook over jouw medische geschiedenis en of er ziekten of aandoeningen in jouw familie voorkomen. Het is een basis module waar je ongeveer 20 minuten mee bezig bent. We kijken vooral naar factoren die invloed hebben op jouw risico op hart- en vaatziekten, diabetes en mentale problemen. Zodat je weet wat je zélf kunt doen om dit te verbeteren. Let op: Het kan dus zijn dat je niet al jouw specifieke gezondheidsproblemen in de vragenlijst kwijt kunt. 

Hart- en vaatziekten en diabetes zijn veelvoorkomend ziekten. Elke dag worden er 1000 mensen opgenomen met problemen zoals een hartinfarct of hersenbloeding. Gelukkig zijn veel problemen te voorkomen door je leefstijl aan te passen. Bijvoorbeeld door niet te roken, voldoende te bewegen en een gezond gewicht te houden. Deze module bestaat uit een aantal extra vragen in de online vragenlijst en een vingerprik voor de labtest. Het bloed wordt vervolgens onderzocht op jouw cholesterol- en bloedsuikerwaarden. In jouw gezondheidsrapport zie je de waarden terug en krijg je een persoonlijk advies over hoe je de kans op hart- en vaatziekten en diabetes kunt verkleinen.

Jouw bloeddruk & hartslag meet je omdat deze een goed beeld geven van de werking van jouw hart en bloedvaten. Deze waarden zeggen daarom heel veel over jouw risico op hart- en vaatziekten. 

Jouw BMI & buikomvang meet je omdat deze een goed beeld geven van jouw gezondheid. Een te grote buikomvang en overgewicht verhogen je kans op hart- en vaatziekten. Deze waarden zeggen daarom veel over jouw risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Je loopt bij te hoge waarden meer risico als je daarnaast ook nog andere risicofactoren hebt. Juist dit totaalplaatje is zo belangrijk. 

Extra modules

Deze module bestaat uit een combinatie van de vragenlijst en thuistesten. De vragenlijst bevat vragen over nieraandoeningen. Ook wordt er gevraagd of nierziekten in je familie voorkomen. Je ontvangt de unieke checkbox met een thuistest om een vingerprik (dezelfde als voor jouw cholesterol- en diabetesfprofiel) en urinetest uit te voeren. Beide buisjes verstuur je per post. De uitslagen zie je terug in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving. Met deze test  kun je op een betrouwbare manier ontdekken of er sprake is van een (verhoogd) risico op nierschade.

Vitamine D is belangrijk voor onze gezondheid: het versterkt het immuunsysteem en is goed voor je botten en spieren. Onderzoeken laten zien dat met een goed vitamine D-niveau er een lager risico is op verschillende ernstige aandoeningen als hart- en vaatziekten en diabetes. De module vitamine D bestaat uit een thuistest. Je ontvangt de unieke checkbox met materiaal voor de vingerprik en stuurt het buisje op per post. In je persoonlijke gezondheidsomgeving zie je vervolgens jouw waarde met bijbehorend advies. Is je waarde te laag? Dan krijg je tips hoe je jouw vitamine D kunt verhogen.

Slapen is belangrijker dan veel mensen weten. Slecht slapen verhoogt het risico op ziektes, zoals overgewicht, beroerte, depressie en diabetes type 2. Slechte slaap kan zich uiten in verschillende slaapklachten of zelfs stoornissen, en kan een chronisch probleem worden. Goede en gezonde slaap bestaat uit voldoende uren slaap van goede kwaliteit. De behoefte aan uren slaap hangt onder andere samen met leeftijd en neemt af gedurende de levensloop. Dat betekent dat er niet één aanbevolen slaapduur is, maar dat een gezonde slaapduur per individu verschillend kan zijn. Deze online module geeft je inzicht in jouw slaapkwaliteit, zodat je weet hoe ze elke dag goed uitgerust en fit kunnen beginnen. Ook wanneer je onregelmatige werktijden hebt.

De overgang kan samen gaan met allerlei symptomen, die veel invloed hebben op het fysieke en emotionele welzijn van een vrouw. Deze vragenlijst, gericht op vrouwen tussen de 40-65 jaar, gaat in op mogelijke overgangsklachten en in hoeverre deze jou belemmeren in het dagelijks leven. Je ontvangt advies om klachten te verminderen en het onderwerp bespreekbaar te maken.

Deze online module bestaat uit een vragenlijst over de mentale gezondheid. Iedereen is weleens druk, angstig of somber. Dat is op zich niets bijzonders. Pas als een psychische klacht het dagelijks leven belemmert, spreken we van een stoornis. Stoornissen zijn er in alle soorten en maten en hebben vaak grote invloed op het dagelijkse leven. De drie meest voorkomende klachten zijn: niet goed kunnen slapen, piekeren en teveel stress. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Als de klachten een stoornis worden is elke dag een uitdaging. Het is dan moeilijk een normaal leven te leiden, contacten te onderhouden, naar school te gaan of te werken. In de online vragenlijst* wordt er gekeken naar angstklachten, depressie en burn-out. Als blijkt dat je meer klachten ervaart dan wat zou moeten, word je doorverwezen naar partijen of professionele begeleiding die jou verder kunnen helpen. *De vragenlijst is wetenschappelijk gevalideerd.

Al meer dan 450.000 mensen hebben de check gedaan

Richard van Driel

Hij hoopte vooral bevestigd te zien dat het met zijn gezondheid wel snor zat. Dus keek zzp’er Richard van Driel (55) van Drukwerk ABC wel even verbaasd op toen uit zijn Persoonlijke Gezondheidscheck bleek dat zijn cholesterol was verhoogd. Het motiveerde de ondernemer uit het Gelderse Doornenburg om na een blessure het hardlopen weer op te pakken.

“Het was net het zetje dat ik nodig had. Vorige zomer kreeg ik een brief van mijn verzekeraar dat ik kosteloos aan de check kon meedoen. Ik was vooral nieuwsgierig hoe hoog mijn bloeddruk en cholesterol waren. Hoe goed mijn conditie ook is, je kunt aan de buitenkant niet zien of die in orde zijn. Op mijn leeftijd zie ik steeds meer mensen met gezondheidsklachten, zeker als ze bijvoorbeeld te weinig bewegen of te zwaar zijn. Dan weet je weer hoe belangrijk het is om er alles aan te doen om zo gezond mogelijk te blijven.”

Lees meer

Astrid de Nijs

Ondernemer Astrid de Nijs uit Tilburg krijgt de ZZP Fit-Check aangeboden via haar ZZP verzekering bij CZ. Door de Persoonlijke gezondheidscheck te doen ontdekte zij iets over zichzelf wat ze daarvoor nog niet echt door had.

“De ZZP Fit-Check is de Persoonlijke Gezondheidscheck. Sinds 2016 heb ik deze check uitgevoerd. Ik was erg benieuwd naar de resultaten, omdat ik het idee heb dat ik gezond leef, maar toch in de afgelopen 10 jaar zo’n 10 kilo ben aangekomen. Die gedachte kan dus niet kloppen en dat bleek ook uit de resultaten van de check in 2016. Mijn eetgedrag, mijn gewicht en buikomvang konden gezonder en qua draagkracht/draaglast was ik wat uit balans. Ai, ondanks mijn verwachting was dat toch best confronterend.

Lees meer

Jos

Jos (61) is senior IT architect.

“De ICT is een stressvolle branche. De meeste van ons werken meer dan voltijds. Bovendien hebt je vaak met deadlines te maken. En dan zitten we meestal ook nog het grootste deel van de dag. Ik vind dus eigenlijk dat alle werkgevers in onze sector hun werknemers jaarlijks de Persoonlijke Gezondheidscheck zouden moeten aanbieden. Het hoort wat mij betreft bij goed werkgeverschap. Vandaar dat ik mijn medewerkers ook stimuleer om er vooral gebruik van te maken. Puur voor henzelf, want ik krijg hun uitslagen als leidinggevende nooit te zien.

Lees meer

Bart Lenting

Ondernemer en ‘blikverruimer’ Bart Lenting (39) uit Alkmaar kreeg van zijn AOV-verzekeraar De Goudse het aanbod om gratis de Persoonlijke gezondheidscheck te doen. 

“De eerste keer dat ik de mail over de Persoonlijke Gezondheidscheck (PGC) binnenkreeg, gooide ik hem ongelezen weg. De tweede keer ook. Ik dacht dat het een reclame-actie was. Pas bij de derde keer dacht ik: laat ik de check maar doen, dan ben ik er vanaf. Ik raffelde de vragenlijst af en vulde vooral sociaal wenselijke antwoorden in. Pas toen ik klaar was, begon het me te dagen de PGC een gedegen en onafhankelijk meetinstrument is. Ineens had ik er spijt van dat ik de vragen niet naar eer en geweten had ingevuld. Ik heb toen contact opgenomen met de helpdesk om mijn account te resetten, en ben opnieuw begonnen.

Lees meer

Hans van Dijk

‘‘Ik heb er nooit echt bij stilgestaan dat er op mijn leeftijd al harder aan je gezondheid gewerkt moet worden. Je denkt dat je aardig gezond bezig bent, maar door de check word je op sommige punten met de neus op de feiten gedrukt.’’ Zegt Hans van Dijk (51). Hij kreeg via zijn werkgever, GGN, de mogelijkheid om kosteloos de Persoonlijke Gezondheidscheck te doen.

‘‘Ik heb een drukke baan. In de waan van de dag ben je geneigd soms de zorg over lichaam en geest uit het oog te verliezen. Langzaam maar zeker sluipen er kleine kwaaltjes in zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Toen mijn werkgever de optie gaf om mee te doen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck besloot ik dat dit een goed moment was om na te gaan hoe het daadwerkelijk met mijn gezondheid gesteld was.

Lees meer

Ervaring Persoonlijke Gezondheidscheck

Roel Teule

Gezondheid is een kostbaar bezit dat we allemaal koesteren. Toen Roel Teule een paar jaar geleden een gezondheidscheck onderging, bleek zijn cholesterol niet helemaal in orde te zijn. Nu kreeg hij de gelegenheid om zijn gezondheid opnieuw te onderzoeken met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Wat hij ontdekte, bracht niet alleen geruststelling, maar ook een belangrijk inzicht met zich mee.

“Een paar jaar geleden had ik de mogelijkheid om een gezondheidscheck te doen. Daaruit bleek dat mijn cholesterol niet helemaal in orde was. Nu ik opnieuw de kans kreeg om preventief mijn gezondheid te onderzoeken met de Persoonlijke Gezondheidscheck, wilde ik graag weten hoe het ervoor stond. Ik was ook benieuwd naar mijn bloeddruk, aangezien die in het verleden ook niet helemaal op orde was.

Lees meer

Ervaringsverhaal gezondheidscheck huisarts

Jaap Eysink Smeets

Als voormalig huisarts begrijpt Jaap Eysink Smeets als geen ander hoe lastig het is om je leefstijl aan te passen. Om actief aan de slag te gaan met zijn eigen gezondheid heeft hij besloten deel te nemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck.

“Als gepensioneerde huisarts begrijp ik maar al te goed hoe moeilijk het is om mensen te motiveren om hun leefstijl aan te passen en hoe belangrijk het is om opvolging te bieden. Om mezelf de nodige motivatie te geven, heb ik besloten om deel te nemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck.”

Lees meer

Ervaring Persoonlijke Gezondheidscheck Ervaringsverhaal gezondheidscheck huisarts

Veelgestelde vragen

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een laagdrempelig, preventief onderzoek, bestaande uit een online vragenlijst en aanvullende testen die thuis uitgevoerd worden. Na het uitvoeren van de check ontvangen deelnemers in hun resultaten een risicoprofiel en advies over hun gezondheid en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Dit is gericht op het voorkomen of tijdig herkennen van de volgende gezondheidsrisico’s*:

  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes
  • Nierfunctie
  • Longfunctie
  • Psychisch welzijn
  • Werkvermogen
  • Gehoor
  • Zicht

* De gezondheidsrisico’s die voor jou inzichtelijk worden gemaakt, zijn afhankelijk van de inhoud van de check die jij hebt gekozen of aangeboden krijgt.

De vragenlijst kost je ongeveer een half uurtje van je tijd en de thuistests zijn gemakkelijk thuis uit te voeren. De thuistests kan je binnen vijf werkdagen op je huisadres verwachten na het afronden van de vragenlijst en nemen maximaal 15 minuten in beslag (inclusief het verpakken in de verzendmaterialen). Als de vragenlijst en lichaamsmetingen zijn afgerond, ontvang je jouw Gezondheidsrapport binnen twee weken na het opsturen van je materialen naar het laboratorium. Je kan een e-mailbericht verwachten indien jouw resultaten gereed staan.

In de meeste gevallen wordt de persoonlijke gezondheidscheck vergoed door je verzekeraar. Check hier of jouw verzekering de check vergoedt.

Als je verzekering de check niet vergoedt, staat hieronder een overzicht van de kosten per module. We raden je aan om tenminste de online vragenlijst en vingerprik en cholesterol te doen

Module Kosten (incl. BTW)
Online vragenlijst (verplicht onderdeel) €16,95
Vingerprik en cholesterol €54,95
Urinetest €27,95
Bloeddrukmeter €69,95
Mentaal welzijn €15,95
Werkvermogen €16,95
Gehoor €11,50
Zicht €11,50
Vitamine D €24,95
Slaap €14,95
Huid €14,95

 

Let op: in veel gevallen wordt De Persoonlijke Gezondheidscheck gewoon vergoed.

Check hier of jouw verzekering de check vergoedt https://mijn.persoonlijkegezondheidscheck.nl/registration/insurercheck

Jouw werkgever heeft géén inzage in je gezondheidsgegevens of persoonlijke account.

Je werkgever kan een rapportage van ons ontvangen met gezondheidsgegevens op groepsniveau (bij minimaal 30 deelnemers met een uitslag). Deze gegevens zijn anoniem en nooit te herleiden tot het individu. Wanneer een organisatie minder dan 30 afgeronde deelnames heeft wordt er géén rapportage geleverd.

De Persoonlijke Gezondheidscheck is door &niped ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), GGD GHOR Nederland, de Hartstichting, Nierstichting, Longfonds en Diabetesfonds.

De oprichters van de Persoonlijke gezondheidscheck zijn Dr. Coenraad van Kalken en Dr. Roderik Kraaijenhagen.

Bekijk alle vragen