Wat kost een PMO?

Het aanbieden van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) biedt een hoop voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Werkgevers zijn ook nog eens wettelijk verplicht om hun werknemers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden. De kosten die hieraan zijn verbonden kunnen echter nog wel eens een drempel vormen. In deze blogpost leggen we uit wat een PMO kost, en nog belangrijker: hoeveel je erop kunt besparen!

Afhankelijk van de inhoud
De kosten van een PMO zijn afhankelijk van de inhoud. De inhoud van het PMO wordt bepaald aan de hand van de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s die aanwezig zijn binnen een organisatie. Deze risico’s worden vastgesteld in de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Wanneer we uitgaan van een basis PMO, dan houdt dat in dat het PMO de algemene gezondheid en de mentale gesteldheid onderzoekt. Deze basiselementen kunnen al snel tussen de 80 en 200 euro per werknemer kosten. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van een arts of assistent op locatie, die in veel gevallen het PMO afneemt.

Geld besparen op een PMO
De Persoonlijke Gezondheidscheck kan zelfstandig worden afgenomen door de werknemer zelf. Dat komt door de online vragenlijst en de Checkbox met aanvullende fysieke tests, die de deelnemer thuis krijgt gestuurd. Wat er precies wordt gemeten, lees je hier. Zo is deelnemen geheel zelfstandig, en zijn de kosten beduidend lager dan een gemiddeld PMO! Met de Persoonlijke Gezondheidscheck kan een PMO al worden afgenomen vanaf  47 euro per werknemer. Benieuwd wat de kosten zijn voor uw organisatie? Vraag een offerte aan.

Gratis PMO?
Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de Persoonlijke Gezondheidscheck, waardoor het voor uw organisatie wellicht niets meer hoeft te kosten! Dit kan vanuit het gezondheidsbudget van de verzekeraar, of via de collectieve verzekering die met een organisatie is afgesloten. Bekijk hier welke verzekeraars de Persoonlijke Gezondheidscheck vergoeden.

Meer dan 1.3 miljoen Nederlanders kunnen de Persoonlijke Gezondheidscheck al vergoed krijgen via hun zorgverzekeraar!

Subsidie
De kosten van de Persoonlijke Gezondheidscheck zijn ook nog eens subsidiabel! Lees hier verder voor meer informatie over de subsidie die het Europees Sociaal Fonds beschikbaar stelt.

Business case
Investeren in de Persoonlijke Gezondheidscheck betaalt zich terug! Benieuwd wat het uw organisatie kan opleveren? In onze volgende vlog en verdiepende blogpost behandelen we de business case.

Volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *