Login

hoe werkt het?

proces-check

De Persoonlijke Gezondheidscheck geeft inzicht in de risicofactoren voor jouw gezondheid. Doorloop de stappen en ontvang jouw persoonlijke gezondheidsrapport, met adviezen om jouw gezondheid te verbeteren.

wat kan je verwachten?

De Gezondheidscheck geeft je inzicht in jouw gezondheid en helpt je die te verbeteren. De check bestaat uit de onderstaande onderdelen:

Online vragenlijst. De vragen gaan over jouw leefstijl en gezondheid. Ook wordt er gevraagd naar je motivatie om je leefstijl te veranderen en hoe je zelf aan de slag zou willen gaan. Bijvoorbeeld zelfstandig, in een groep of met hulp van professionele begeleiding. Je kan tussentijds stoppen en op een later tijdstip weer verder gaan.

Thuis test. Je kunt jouw Gezondheidscheck uitbreiden met aanvullende testen. Zoals met bijvoorbeeld de checkbox, waarmee je met een vingerprik inzicht krijgt in jouw cholesterol en bloedsuiker. De checkbox krijg je opgestuurd, zodat je de test kan uitvoeren wanneer het jou uit komt. Door de Gezondheidscheck uit te breiden krijg je een nog beter beeld van hoe jouw gezondheid ervoor staat.

Gezondheidsrapport & actie. Als je alle onderdelen hebt afgerond ontvang je jouw Gezondheidsrapport. Hierin zie je in een keer wat je al goed doet en waar je nog kan verbeteren. In het rapport krijg je praktische adviezen om gezonder te kunnen leven. Ook word je doorverwezen naar websites, organisaties of hulpverleners die je hierbij kunnen helpen. Er wordt rekening gehouden met hoe jij het liefst aan de slag wilt gaan, zodat de adviezen zo goed mogelijk aansluiten bij jouw persoonlijke situatie en voorkeur.

Het rapport kan je uitprinten en eventueel meenemen naar jouw diëtist, beweegcoach of huisarts. Je kunt de gezondheidscheck steeds opnieuw doen, zodat je ziet hoe je vooruit gaat!  

hartvaat
diabetes
nierschade
longziekten

Inhoud van de check

De Persoonlijke Gezondheidscheck kijkt naar de risicofactoren voor het ontwikkelen van veelvoorkomende ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes en burn-out. Ziekten waar je zelf veel aan kan doen om ze te voorkomen, als je er op tijd bij bent. Na de check ontvang je een persoonlijke gezondheidsrapport met de resultaten verdeeld over een aantal aandachtspunten. Meer weten? Bekijk het filmpje 'hoe werkt het?' hierboven.

nieren

meer
informatie

longen

meer
informatie

mindset

meer
informatie

gehoor

meer
informatie

werkvermogen

meer
informatie

zicht

meer
informatie

cholesterol

meer
informatie

hart&vaten

meer
informatie

ervaringsverhalen

‘Iedereen moet meedoen!’

‘Meedoen aan de Gezondheidscheck was een van de beste beslissingen die ik had kunnen maken’, aldus Daniëlle. De Gezondheidscheck werd begin dit jaar aangeboden door haar werkgever. De conclusie: Daniëlle is dankzij deelname geen diabetes patiënt geworden.

‘Ik startte zonder enig idee over wat de uitslag mogelijk zou kunnen zijn. Ik maakte me nergens druk om, had ook geen klachten. Maar dat is ook het probleem van de meeste ziektes: je merkt het pas als het te laat is. Omdat het dankzij de Gezondheidscheck in zo’n pril stadium ontdekt is kon ik zelf direct actie ondernemen.’

is jouw werkgever al aangesloten?

Jouw gezondheid is belangrijk voor jou, maar ook voor jouw werkgever. Gezondere medewerkers zijn productiever en minder vaak ziek. Mogelijk wordt deelname aan de Gezondheidscheck voor jou al vergoed door je werkgever.

Check mijn werkgever

staat jouw verzekeraar er tussen?

Steeds meer verzekeraars zien de waarde van preventie in. Daarom bieden velen de Gezondheidscheck al bij hun verzekerden aan als extra service. Bekijk of deelname ook door jouw verzekeraar (gedeeltelijk) vergoed wordt!

Check mijn verzekeraar

zelf regelen

Je kunt natuurlijk ook zelf besluiten de Gezondheidscheck te doen. Maak een persoonlijk account aan en kies zelf de modules die jou inzicht geven in je gezondheid. Doe de check jaarlijks en vergelijk je rapporten met elkaar. Zo zie je of je vooruit gaat!

Ik wil meedoen

doet jouw gemeente mee?

Vitale inwoners zijn belangrijk voor een gemeente. Ze ondersteunen je graag bij (het behouden van) jouw gezondheid. Daarom zijn er steeds meer gemeentes die in samenwerking met GGD of huisartsen de mogelijkheid bieden om de Gezondheidscheck te doen.

Check mijn gemeente

in samenwerking met

onze missie:

Heel Nederland Gezonder

Nederlanders hebben de gezondheidscheck ingevuld. Doe ook mee