Vierstroom fit en vitaal!

Afgelopen oktober is Vierstroom gestart met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Siri Straathof vertelt waarom zij voor de Persoonlijke Gezondheidscheck van &niped hebben gekozen: “Het is voor medewerkers echt een cadeau om stil te kunnen staan bij hun eigen gezondheid.”

Wat gaf de doorslag dat Vierstroom voor de Persoonlijke Gezondheidscheck koos?

“Onze organisatie was op zoek naar een manier om erachter te komen hoe het er voor staat met de gezondheid van onze medewerkers. Dus eigenlijk een 0-meting. In onze zelfsturende organisatie hebben we te maken met veel medewerkers op verschillende locaties. In ieder team heerst een andere cultuur en wordt anders omgegaan met gezondheid. Door de gezondheidscheck bereiken we al deze medewerkers en zijn we in staat om in te spelen op hetgeen er in het werkveld speelt. We willen onze medewerkers iets kunnen bieden om de gezondheid te bevorderen, maar vooral graag dat dit aansluit bij de behoeftes die er zijn.”

Wat zijn de voordelen van de Persoonlijke Gezondheidscheck voor uw medewerkers?

“Het is voor medewerkers echt een cadeau om stil te kunnen staan bij hun eigen gezondheid. Onze medewerkers werken heel hard en zetten zich van dag tot dag enorm in voor onze cliënten. Hierbij vergeten ze zichzelf nog wel eens. Door de Persoonlijke Gezondheidscheck kunnen ze een moment nemen voor de eigen gezondheid en keuzes maken ter bevordering hiervan.”

Hoe willen jullie opvolging geven aan de uitkomsten van de Gezondheidscheck?

“We willen de uitslag van de gezondheidscheck gaan gebruiken om medewerkers handvatten te bieden om gezonder te kunnen worden. Via via zijn we door hele positieve geluiden bij &niped terecht gekomen. De eerste indruk van de organisatie was professioneel, op orde en duidelijk. Het gaf ons direct een goed gevoel. We gaan ervan uit dat medewerkers die meedoen ook gemotiveerd zijn om iets aan hun gezondheid te verbeteren, waar dat nodig is. We willen hier als werkgever op in spelen door een aanbod samen te stellen dat aansluit op de uitslag van de check.”

Ook nieuwsgierig geworden wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!