Let op bij het versturen van de checkbox materialen! Temperaturen boven 25 °C of onder 10 °C zijn ongeschikt om de voltooide tests in een buitenbrievenbus te doen. Doe je materialen in de brievenbus binnen bij een PostNL postkantoor. Afgeven aan een medewerker is niet nodig.

Login

Compleet en betrouwbaar inzicht in jouw gezondheid

Heb je mee gedaan met de RTL Gezondheidstest en wil je weten hoe het ervoor staat met jouw gezondheid? De Persoonlijke Gezondheidscheck geeft een compleet en betrouwbaar inzicht in de risicofactoren voor jouw gezondheid. Doorloop de stappen en ontvang je eigen persoonlijke gezondheidsrapport, met adviezen om je gezondheid te verbeteren.

proces

  Hoeveel tijd kost het?

De vragenlijst kost je ongeveer een half uurtje van je tijd en de thuistests zijn heel gemakkelijk thuis uit te voeren. Binnen no-time heb jij inzicht in jouw gezondheid via het Persoonlijk Gezondheidsrapport. Groen betekent: goed bezig. Bij oranje valt er wat te verbeteren. Een rode score duidt op een verhoogd risico. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Privacy

We vinden het belangrijk om jouw persoonlijke en medische gegevens goed te beschermen. We gaan in vertrouwen met al jouw gegevens om. En wist je dat we ook aan alle wetten en regels voldoen?

Lees hier meer over de privacy.

Hoeveel kost het?

Je kunt al vanaf € 9,95 meedoen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck. Op basis van extra modules kun je de check uitgebreider maken zodat jij een nog completer inzicht krijgt in jouw gezondheid. Maar let op: in veel gevallen wordt de check gewoon vergoed door je verzekeraar, werkgever of gemeente.

Word jouw check niet vergoed? Betaal dan gemakkelijk online via iDeal.

.

effectiviteit van de Persoonlijke Gezondheidscheck

apple

62%

Gaat actief aan de slag met gezondheid

lifestyle

67%

Gaat meer bewegen

food

68%

Gaat gezonder eten

stress

43% 

Vermindert mentale klachten

alcohol

37%

Drinkt minder alchohol

Zij gingen je voor

astrid-rond

Astrid de Nijs (43)

"Ik ontdekte iets over mezelf  wat ik voor de check nog niet echt door had."

bartlenting-rond

Lees hier meer ervaringen van deelnemers aan de PGC

Bart Lenting (39)

"Ik vond dat ik al best gezond leefde, maar tot mijn verbazing bleken mijn cholesterol en bloeddruk licht verhoogd. Dat verwacht je op mijn leeftijd niet. Verder had ik last van stress. Dat was geen nieuws; ik was al een tijd vermoeid."

Krijg ik de check vergoed?

Check of je de Persoonlijke Gezondheidscheck vergoed krijgt door je verzekeraar, werkgever of gemeente.

Via je verzekeraar

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de Persoonlijke Gezondheidscheck. Belangrijk: jouw verzekeraar krijgt géén inzicht in jouw persoonlijke en medische gegevens.

Deze zorgverzekeraars vergoeden de check al:

Ohra, Delta Lloyd, De Amersfoortse, CZ, Zilveren Kruis, Mensis, A.S.R. en De Goudse.

Lees meer

Staat jouw zorgverzekeraar hier niet tussen?

Informeer jouw verzekeraar over de Persoonlijke Gezondheidscheck en vraag naar de mogelijkheden voor vergoeding.

Via je werkgever
Via je gemeente

Voorkom gezondheidsproblemen

Start nu met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Meer dan 140.000 Nederlanders gingen je al voor.

Heb je een vraag? Chat met een medewerker of stuur een e-mail naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl

Veelgestelde vragen

  • 1. de Persoonlijke Gezondheidscheck
  • 2. cholesteroltest
  • 3. gezondheidsrapport
  • 4. privacy & beveiliging
  • 5. aanvullende modules
  • 6. RTL Gezondheidstest

Wat is de Persoonlijke Gezondheidscheck?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een laagdrempelig, preventief onderzoek, bestaande uit een online vragenlijst en aanvullende testen die thuis uitgevoerd worden. Na het uitvoeren van de check krijgen deelnemers in een Persoonlijk Gezondheidsrapport informatie en advies over hun gezondheid en handvatten om met de gezondheid aan de slag te gaan.

Hoe werkt de Persoonlijke Gezondheidscheck?

Via een beveiligd, persoonlijk gezondheidsaccount kunnen alle Nederlanders vanaf 18 jaar op basis van actuele wetenschappelijke kennis hun persoonlijke gezondheidsrapport vaststellen, verbeteren en bewaken. Iedereen kan via de website een persoonlijk gezondheidsaccount aanmaken en krijgt met de unieke code toegang tot de Persoonlijke Gezondheidscheck met online vragenlijsten en aanvullende testen.

Voor wie is de Persoonlijke Gezondheidscheck bestemd?

Voor iedereen van 18 jaar en ouder die inzicht wil in zijn gezondheid en wat ze kunnen doen om zo nodig gezonder te gaan leven. Zie volgende vraag voor de uitzonderingen.

Ik ben al onder behandeling van de huisarts. Is het dan nodig om mee te doen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck?

De Persoonlijke Gezondheidscheck houdt er rekening mee dat u al onder behandeling bent. De Persoonlijke Gezondheidscheck kijkt naar veel verschillende gezondheidsrisico’s en is daarom mogelijk ook voor u interessant om andere aandoeningen te voorkomen of verminderen. In de Persoonlijke Gezondheidscheck vragen wij dan ook uit aan u of u al onder behandeling bent voor bepaalde aandoeningen, zodat wij hier rekening mee kunnen houden in het advies.

Deelname tijdens/na zwangerschap?

Vrouwen die zwanger zijn of in de afgelopen zes maanden zwanger zijn geweest, kunnen helaas niet deelnemen. De waarden geven in dit geval een vertekend beeld. Helaas is er voor hen (nog) geen alternatief beschikbaar.

Uit hoeveel vragen bestaat de test?

Gemiddeld 150 vragen per deelnemer. Totaal meer dan 800 vragen in het systeem (met alle verschillende modules), afhankelijk van het antwoord wordt bepaald welke vragen voor de deelnemer van toepassing zijn.

Hoeveel tijd heb ik nodig om de test in te vullen?

Het invullen van de Persoonlijke Gezondheidscheck duurt ongeveer 25 minuten. De vragenlijst kan tussentijds worden gestopt en opgeslagen om later verder te gaan.

Wat wordt er gemeten met de online vragenlijst van de Persoonlijke Gezondheidscheck?

Deze Persoonlijke Gezondheidscheck basisversie bevat online vragenmodules voor bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning, karakter, motivatie, metaprofiel en voor risicoprofilering voor hart- en vaatziekten, longproblemen, nierschade en diabetes. Gebruikers ontvangen na beantwoording in hun persoonlijke account een basis gezondheidsrapport en op basis hiervan ‘op het lijf geschreven’ adviezen. Het advies verwijst naar het actuele zorg- en welzijnsaanbod (“de sociale kaart”), die onderdeel is van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Bij jongeren komt automatisch de nadruk meer op leefstijl interventie en psychische problematiek te liggen, naarmate de leeftijd toeneemt komen de medische modules daar in toenemende mate bij.

Heb ik nog speciale ‘tools’ nodig om de test met succes in te vullen?

Er wordt gevraagd naar gewicht, lengte en buikomvang. Een weegschaal en meetlint zijn dus de enige benodigdheden.

Welke ziekten kan ik ‘spotten’ / voorkomen door deze test te doen/ Naar welke ziekteprocessen wordt gekeken in de Persoonlijke Gezondheidscheck?

Ziekteprocessen die in kaart worden gebracht zijn: hart- en vaatziekten, diabetes, nierwerking, COPD en psychisch welzijn. De deelnemer krijgt in het gezondheidsrapport inzicht in de factoren waar hij zelf wat aan kan doen, op de manier die past bij het rapport, de motivatie en karakter. Om zo de kans op het krijgen van een ziekte te verlagen of te voorkomen. Bij een hoog risico wordt de deelnemer volgens de richtlijnen voor medische ondersteuning naar de huisarts verwezen. De Persoonlijke Gezondheidscheck stelt geen diagnose.

Op welke mogelijke aandoeningen “checkt” de test?

Met de Persoonlijke Gezondheidscheck krijgt de deelnemer inzicht in de ziekteprocessen:
• Hart- en vaatziekten
• Diabetes
• Nierwerking
• Longziekte COPD.
Met de aanvullende modules kan de deelnemer ook inzicht krijgen in het psychisch welzijn.

Wie is/zijn de initiatiefnemer(s) van Persoonlijke Gezondheidscheck?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is door het NIPED ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), GGD GHOR Nederland, Nederlandse Vereniging Voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), de Hartstichting, Nierstichting, Longfonds en Diabetesfonds.

Waaruit bestaat de Persoonlijke Gezondheidscheck aangeboden binnen deze actie?

De Persoonlijke Gezondheidscheck, zoals die wordt aangeboden binnen deze actie, bestaat uit een online vragenlijst. De deelnemer kan tegen betaling een cholesteroltest toevoegen (EU 31,-). Na het uitvoeren van de check krijgen deelnemers hun Persoonlijke Gezondheidsrapport met hierin de uitslag, het advies en handvatten om met de gezondheid aan de slag te gaan.

Hoe kom ik aan een cholesteroltest?

Na registratie, kan een deelnemer aangeven of hij/zij de cholesteroltest wilt ontvangen op het thuisadres. De deelnemer betaalt voor de cholesteroltest 31 euro. Is de vragenlijst al afgerond en wil de deelnemer toch een cholesteroltest doen, dan kan dat ook achteraf nog worden aangeven. Wanneer dit is aangegeven, ontvangt de deenemer de cholesteroltest binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Hoe werkt de cholesteroltest?

De cholesteroltest wordt thuis uitgevoerd door de deelnemer zelf. De deelnemer ontvangt een doosje met daarin de benodigde materialen en voorzien van een duidelijke instructie. Na ontvangst van de cholesteroltest dient de gebruiker de test binnen 10 dagen uit te voeren en terug te sturen naar het laboratorium. Hiervoor ontvang je verzendmateriaal waarmee je de test gratis kunt opsturen, gewoon in de brievenbus.

Waarom moet ik de cholesteroltest binnen 10 dagen terug sturen?

In verband met de houdbaarheid van de materialen die gebruikt worden, dient de cholesteroltest binnen 10 dagen naar het laboratorium gestuurd te worden.

Welke materialen zitten er in het doosje voor de cholesteroltest?

De volgende materialen zitten in het doosje:
– 2 prikkertjes
– 1 pipetje voor het opvangen van het bloed
– 1 buisje met vloeistof en persoonlijke code
– Instructieboekje
– Retourmateriaal om het bloedbuisje naar ons laboratorium te sturen

Wat moet ik doen als de cholesteroltest is mislukt?

Via de servicedesk van de Persoonlijke Gezondheidscheck kun je een aanvraag indien voor nieuwe materialen. Zij beoordelen of er nieuwe materialen naar de deelnemer wordt gestuurd.

Wat moet ik doen als de cholesteroltest over datum is?

Je kunt 1 maal deelnemen aan de actie, het is daarom belangrijk om op tijd de materialen terug te sturen. Als deze over de datum zijn, kunnen er geen nieuwe materialen opgestuurd worden.

Hoe kan ik de cholesteroltest weer opsturen?

In het doosje zitten ook materialen om het buisje weer gratis op te sturen per post naar het laboratorium. Deze kunt u volgens de instructies versturen met de reguliere post.

Hoe kan ik de uitslagen van mijn cholesteroltest zien?

Maximaal na 12 dagen heeft het laboratorium de uitslagen verwerkt. Per e-mail krijg je bericht dat je Gezondheidsrapport klaar is en je deze kunt bekijken. De uitslagen van de cholesteroltest worden gecombineerd met de online vragen. Op basis hiervan krijg je een compleet gezondheidsrapport en advies.

Ik heb onlangs al mijn cholesterol laten onderzoeken. Kunt u de gegevens niet uit mijn dossier bij de huisarts gebruiken?

In verband met privacy kunnen wij geen gegevens uit het dossier van de deenemer zijn/haar huisarts gebruiken.

Kan ik mijn cholesteroltest ook naar het buitenland laten sturen?

Nee, de cholesteroltest kan alleen naar Nederlandse adressen worden verstuurd.

Wat kan ik na invullen van de check verwachten?

Zodra alle vragen beantwoord zijn en, indien hiervoor gekozen, de aanvullende testen aan het laboratorium zijn opgestuurd, verkrijgt men het zogenaamde Persoonlijk Gezondheidsrapport. Hierop is in 18 overzichtelijke kaders te zien hoe het gesteld is met beïnvloedbare gezondheidsfactoren, zoals de aanleg voor chronische ziekten, bloeddruk, het voedingspatroon en risicovol gedrag als overmatig alcoholgebruik. Afhankelijk van de kleur van de kaders – groen, oranje of rood – kan men zelf aan de gang met het verbeteren van de gezondheid. Met de adviezen of hulp van de geadviseerde relevante partijen óf indien nodig hun huis- of bedrijfsarts .

Hoe kan ik mijn persoonlijke Gezondheidsrapport inzien?

Per e-mail krijgt u bericht dat uw Gezondheidsrapport klaar is om te bekijken. Vervolgens kunt u uw rapport in uw persoonlijke account op persoonlijkegezondheidscheck.nl bekijken door in te loggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Hier ziet u de uitslagen van zowel uw online vragenlijst als aanvullende testen gecombineerd tot een uitslag en advies.

Hoe lang duurt het voordat mijn Gezondheidsrapport klaar is?

Dit verschilt bij wel/geen cholesteroltest:
• Geen cholesteroltest: Gezondheidsrapport staat binnen enkele werkdagen na afronden van de vragenlijst klaar.
• Wel cholesteroltest: Gezondheidsrapport staat binnen 12 werkdagen na versturen van de test klaar.

Waarom moet ik zo lang wachten op de dit rapport?

Er gaat enige tijd overheen voordat ons kennissysteem de antwoorden op de online vragenlijst heeft gekoppeld aan de gemeten waarden en dit omzet in een persoonlijk advies. Wanneer er ook een cholesteroltest wordt gedaan wordt dit uiteraard langer omdat dit materiaal door het laboratorium wordt geanalyseerd.

Waar kan ik terecht met de uitkomsten van mijn gezondheidsrapport?

Afhankelijk van de kleur van de kaders – groen, oranje of rood – kan men zelf aan de slag met het verbeteren van de gezondheid met de adviezen of met één van de geadviseerde hulpbronnen in het advies. Alleen bij een hoog/medisch risico (volgens de geldende medische richtlijnen) wordt de deelnemer verwezen naar een huisarts.

Ik heb mijn Gezondheidsrapport gekregen en nu?

Met de adviezen en tips uit uw gezondheidsrapport kunt u zelf beslissen of u hiermee aan de slag gaat. Ook krijgt u op basis van uw gezondheidsrapport adviezen en verwijzingen naar leuke apps, partijen bij u in de buurt of sportaanbod. Als u een rood profiel hebt, wijzen wij u er sterk op dat het belangrijk is om naar de huisarts te gaan.

Wie maakt mijn gezondheidsrapport en advies?

De uitslagen en adviezen worden samengesteld in samenwerking met de partners van de Persoonlijke Gezondheidscheck (te weten: Hartstichting, Nierstichting, Diabetesfonds, Longfonds, NHG, LHV, GGD GHOR en NVAB) en een wetenschappelijke raad in samenwerking met Nederlandse kennisinstituten.

Ik heb het rapport ontvangen, maar deze vind ik moeilijk te begrijpen. Wat moet ik nu?

Als u een toelichting wilt op uw Gezondheidsrapport, dan kunt u contact opnemen met de Persoonlijke Gezondheidscheck via info@persoonlijkegezondheidscheck.nl, chat op www.persoonlijkegezondheidscheck.nl of tel. 0900 – 44 77 383 (op werkdagen van 9.00 tot 19.00 uur) . Het is onze ervaring dat vrijwel iedereen, zeker na een eventuele extra toelichting, uit de voeten kan met het Gezondheidsrapport.

Stel: ik heb bijna alleen maar groen als resultaat. En ik word straks toch ziek. Kan ik NIPED dan aansprakelijk houden?

Nee dat staat ook in de algemene gebruikersvoorwaarden. Alleen groen betekent dat u erg gezond bezig bent maar niet dat u desondanks niets kan overkomen. Andersom wil een slecht rapport met een zeer hoog risico ook niet zeggen dat iemand zeker ziek wordt. Het betreft adviezen volgens de meest recente inzichten, geen garanties.

Hoe is geborgd dat mijn gegevens veilig zijn?

Het platform achter de Persoonlijke Gezondheidscheck voldoet aan de eisen die aan informatiesystemen in de zorg worden gesteld en uiteraard aan de wetgeving op dit gebied, zoals de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Ook worden persoonlijke en medische gegevens apart opgeslagen en heeft alleen de gebruiker de sleutel om deze te combineren.

Geanonimiseerde gegevens over uw gezondheid, familie, leefstijl, meetwaarden, geslacht, geboortemaand en -jaar kunnen geanonimiseerd beschikbaar worden gesteld voor wetenschappelijk onderzoek, een en ander conform de privacyverklaring van NIPED en de Algemene Gebruiksvoorwaarden van NIPED: https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/nl/privacyverklaring-en-beveiliging/ en https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/nl/gebruikersvoorwaarden

Wie kan mijn gezondheidsrapport inzien?

NIPED stelt zonder toestemming van de deelnemer nooit gegevens beschikbaar aan derden. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gezondheidsrapport. Naast de deelnemer heeft de medische afdeling met BIG-geregistreerden medewerkers van NIPED inzicht in het gezondheidsrapport om contact op te kunnen nemen met deelnemers met een rood risicoprofiel.

Hoe weet ik dat mijn werkgever / verzekeraar of andere derden geen inzage daarin heeft?

NIPED stelt zonder toestemming van de deelnemer nooit gegevens beschikbaar aan derden.

Wat zijn aanvullende modules?

Als het rapport hiertoe aanleiding geeft of indien gewenst kan de deelnemer laboratoriumonderzoek, (zelf)metingen (bloeddruk) en aanvullende online modules toevoegen aan het account. Hiermee worden gezondheidsrapport en advies verder verfijnd. Voor deze modules moet worden betaald door de deelnemer zelf.

In het spotje zie ik ook Becel en Hartstichting staan, wat is hun betrokkenheid?

Becel en Hartstichting maken het kosteloos aanbieden van de Persoonlijke Gezondheidscheck mogelijk omdat zij het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen de check kunnen doen om preventie in Nederland zo laagdrempelig mogelijk te maken.

In hoeverre is de Persoonlijke Gezondheidscheck onafhankelijk? Worden deelnemers verwezen in het gezondheidsrapport naar BecelProactiv?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is volledig onafhankelijk. BecelProactiv steunt deze campagne rondom de RTL Gezondheidstest en de Persoonlijke Gezondheidscheck, maar heeft geen enkele inspraak of invloed op de inhoud van het gezondheidsrapport.

Waaruit bestaat de Persoonlijke Gezondheidscheck aangeboden tijdens de periode dat de RTL Gezondheidstest op televisie is?

De Persoonlijke Gezondheidscheck, ten tijde van de RTL Gezondheidstest, bestaat uit een online vragenlijst over algemene gezondheid enleefstijl plus een risicobepaling voor hart-vaat, diabetes, nierfalen en COPD die aangevuld kan worden met de cholesteroltest (EU 31,-) die thuis kan worden uitgevoerd. Na het uitvoeren van de check en het evt. terugsturen van het bloedmonster, krijgen deelnemers hun Persoonlijke Gezondheidsrapport met hierin de uitslag, het advies en handvatten om met de gezondheid aan de slag te gaan. Voor het meten van de bloeddruk kan een bloeddrukmeter worden bijbesteld.

Tijdens het televisieprogramma de RTL Gezondheidstest heb ik meegedaan met de vragenlijst op de app. Waarom zou ik dan nu ook nog de PGC moeten doen?

De PGC geeft een totaalbeeld van jouw gezondheid. Dit t.o.v. de vrij toegankelijke vragen van de RTL Gezondheidstest. Zie het zo: de RTL Gezondheidstest creeert bewustwording rondom jouw gezondheid, wil je echt weten hoe je er qua gezondheid voor staat? Dan doe je de betrouwbare Persoonlijke Gezondheidscheck.

Hoe zit dat precies dat ik de Persoonlijke Gezondheidscheck via mijn werkgever kan aanvragen? Heb ik daar recht op?

De Persoonlijke Gezondheidcheck wordt ook bij veel bedrijven ingezet om de werknemers gezondheid te houden en niet te laten verzuimen. Ook is elke werkgever wettelijk verplicht om haar werknemers periodiek een prevenief medisch onderzoek (PMO of PAGO) aan te bieden. De Persoonlijke Gezondheidscheck is ook geldig als PMO. Jouw werkgever is dus wettelijk verplicht om jou een preventief medisch onderzoek aan te bieden, en dus kun je aangeven aan je werkgever dat jij van de Persoonlijke Gezondheidscheck gebruik wilt maken. Op onze website kun je jouw contactgegevens en die van jouw HR verantwoordlijke/directeur achterlaten. Wij nemen daarna contact op met de persoon die jij hebt doorgegeven en van ons ontvang je ook een mail die je zo kunt doorsturen aan jouw contactpersoon.

Tijdens welke periode geldt deze campagne?

Vanaf 8 februari tot en met 31 maart 2018.

Hoe kom ik aan een cholesteroltest?

Na registratie, kan een deelnemer aangeven of hij/zij de cholesteroltest wil ontvangen op het thuisadres tegen betaling van EU 31,-. Wanneer dit is aangegeven, ontvangt de deenemer de checkbox met daarin de materialen voor de cholesteroltest binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Waarom werken Unilever en de Hartstichting samen?

Unilever heeft in 2010 het wereldwijde Sustainable Living Plan geïntroduceerd, waarvan één van de hoofddoelstellingen is om in 2020 meer dan 1 miljard mensen te helpen in actie te komen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.
De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten, investeert in onderzoek naar hart- en vaatziekten, stimuleert een gezonde leefstijl ter voorkoming van deze ziekten en initieert innovatieve verbeteringen in preventie en zorg.
De Hartstichting en Unilever zien grote kansen om op het thema ‘gezondheid’ samen te werken.

Unilever en de Hartstichting kunnen elkaar versterken door slimme inzet van elkaars expertise en middelen. Door onze krachten te bundelen willen we meer mensen bewust maken van een gezonde leefstijl, om zo de kwaliteit van leven te optimaliseren en de kans op ziektes te verlagen.
We zijn met het NIPED in gesprek over een samenwerking met als doel een landelijke campagne te voeren om mensen op te roepen om de Persoonlijke Gezondheidscheck te doen en zich zo bewust te worden van de eigen gezondheid. Veel mensen hebben behoefte aan dit inzicht, getuige de vele lijstjes en checks die in omloop zijn, en de Persoonlijke Gezondheidscheck is wetenschappelijk onderbouwd. Deelnemers krijgen concrete handvaten om acties te ondernemen voor een gezondere leefstijl op een manier die past bij de mensen zelf en hun motivatie.

Waarom doet de Hartstichting hieraan mee?

Voorkomen is beter dan genezen. We willen mensen meer zicht geven in hun eigen gezondheid. Middels het invullen van de Persoonlijke Gezondheidscheck krijgt men een Gezondheidsrapport. Op basis van dit rapport kan men zijn/of haar gezondheid verbeteren met een op maat verkregen advies. Zo willen voorkomen dat mensen hart- en vaatziekten krijgen.

Waarom doen andere goede doelen hier niet aan mee? Zoals de Diabetesvereniging of de Nierstichting?

De PGC is ontwikkeld in samenwerking met een groot aantal partijen, waaronder gezondheidsfondsen zoals de Diabetesvereniging, de Nierstichting en de Hartstichting. Echter, deze actie rondom de RTL Gezondheidstest komt voort uit een strategische samenwerking tussen Unilever en de Hartstichting.

Zijn er commerciele belangen voor betrokken partijen?

Nee. De Persoonlijke Gezondheidscheck partners hebben geen financieel belang in de Persoonlijke Gezondheidscheck. Er is geen commerciele relatie met interventiepartijen (in zorg, welzijn en sport).