Login

Compleet en betrouwbaar inzicht in jouw gezondheid

Heb je mee gedaan met de RTL Gezondheidstest en wil je weten hoe het ervoor staat met jouw gezondheid? De Persoonlijke Gezondheidscheck geeft een compleet en betrouwbaar inzicht in de risicofactoren voor jouw gezondheid. Doorloop de stappen en ontvang je eigen persoonlijke gezondheidsrapport, met adviezen om je gezondheid te verbeteren.

proces

  Hoeveel tijd kost het?

De vragenlijst kost je ongeveer een half uurtje van je tijd en de thuistests zijn heel gemakkelijk thuis uit te voeren. Binnen no-time heb jij inzicht in jouw gezondheid via het Persoonlijk Gezondheidsrapport. Groen betekent: goed bezig. Bij oranje valt er wat te verbeteren. Een rode score duidt op een verhoogd risico. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Privacy

We vinden het belangrijk om jouw persoonlijke en medische gegevens goed te beschermen. We gaan in vertrouwen met al jouw gegevens om. En wist je dat we ook aan alle wetten en regels voldoen?

Lees hier meer over de privacy.

Hoeveel kost het?

Je kunt al vanaf € 9,95 meedoen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck. Op basis van extra modules kun je de check uitgebreider maken zodat jij een nog completer inzicht krijgt in jouw gezondheid. Maar let op: in veel gevallen wordt de check gewoon vergoed door je verzekeraar, werkgever of gemeente.

Word jouw check niet vergoed? Betaal dan gemakkelijk online via iDeal.

.

effectiviteit van de Persoonlijke Gezondheidscheck

apple

62%

Gaat actief aan de slag met gezondheid

lifestyle

67%

Gaat meer bewegen

food

68%

Gaat gezonder eten

stress

43% 

Vermindert mentale klachten

alcohol

37%

Drinkt minder alchohol

Zij gingen je voor

astrid-rond

Astrid de Nijs (43)

"Ik ontdekte iets over mezelf  wat ik voor de check nog niet echt door had."

bartlenting-rond

Lees hier meer ervaringen van deelnemers aan de PGC

Bart Lenting (39)

"Ik vond dat ik al best gezond leefde, maar tot mijn verbazing bleken mijn cholesterol en bloeddruk licht verhoogd. Dat verwacht je op mijn leeftijd niet. Verder had ik last van stress. Dat was geen nieuws; ik was al een tijd vermoeid."

Krijg ik de check vergoed?

Check of je de Persoonlijke Gezondheidscheck vergoed krijgt door je verzekeraar, werkgever of gemeente.

Via je verzekeraar

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de Persoonlijke Gezondheidscheck. Belangrijk: jouw verzekeraar krijgt géén inzicht in jouw persoonlijke en medische gegevens.

Deze zorgverzekeraars vergoeden de check al:

Ohra, Delta Lloyd, De Amersfoortse, CZ, Zilveren Kruis, Mensis, A.S.R. en De Goudse.

Lees meer

Staat jouw zorgverzekeraar hier niet tussen?

Informeer jouw verzekeraar over de Persoonlijke Gezondheidscheck en vraag naar de mogelijkheden voor vergoeding.

Via je werkgever
Via je gemeente

Voorkom gezondheidsproblemen

Start nu met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Meer dan 300.000 Nederlanders gingen je al voor.

Heb je een vraag? Chat met een medewerker of stuur een e-mail naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl

Veelgestelde vragen

 • 2. cholesteroltest
 • 3. gezondheidsrapport
 • 4. privacy & beveiliging
 • 5. aanvullende modules
 • 6. RTL Gezondheidstest
 • De Persoonlijke Gezondheidscheck

Hoe kom ik aan een cholesteroltest?

Na registratie, kan een deelnemer aangeven of hij/zij de cholesteroltest wil ontvangen op het thuisadres tegen betaling van EU 31,-. Wanneer dit is aangegeven, ontvangt de deenemer de checkbox met daarin de materialen voor de cholesteroltest binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik meedoen?

De basisvragenlijst is vanuit ieder land beschikbaar. Echter, aanvullende modules waarvoor we een checkbox moeten versturen, kunnen alleen gekoppeld worden aan Nederlandse adressen. Zorg ervoor dat je tijdens de registratie een Nederlands postadres invult waar je de materialen ophaalt. Alleen dan kunnen wij je de checkbox toesturen. Ook moet je na het doen van de testen de materialen weer in een Nederlandse brievenbus terugsturen naar het laboratorium.

Wat zit er in mijn checkbox?

Wat er precies in je checkbox zit is afhankelijk van de modules die je hebt toegevoegd. Iedere checkbox bevat het volgende:

 • Een buikomvanglint
 • Een instructieboekje voor het uitvoeren van de metingen en het verzenden van het materiaal
 • Materiaal om de vingerprik en eventueel urinetest mee uit te voeren (zie afbeelding)
  • Vingerprik: 2 prikkers, oranje pipetje, bloedbuisje
  • Urinetest (optioneel): urinebuisje met geel staafje
 • Materiaal om de testen naar het laboratorium te versturen
 • Indien toegevoegd: bloeddrukmeter

Let op: heb je de vitamine D module toegevoegd? Dan ontvang je twee buisjes en pipetjes om bloed af te nemen en te versturen. Deze moet je dan ook allebei tegelijkertijd opsturen.

Mijn checkbox is over de houdbaarheid heen.

Om zo snel mogelijk je Gezondheidsrapport te ontvangen, willen we graag dat je binnen 10 dagen na ontvangst je testen opstuurt. Lukt het niet om de test binnen 10 dagen na ontvangst af te nemen, dan zijn de materialen, mits normaal of gekoeld bewaard, tot 3 maanden na ontvangst houdbaar.

Ik heb recent mijn bloed/urine laten onderzoeken bij de huisarts. Moet ik de thuistest alsnog doen?

Mocht je bij de huisarts precies de waarden hebben laten onderzoeken die wij nodig hebben om voor jou een Gezondheidsrapport te maken, dan kun je de uitslagen opvragen en naar ons sturen. Je hoeft dan niet de testen thuis uit te voeren en op te sturen, maar alleen als alle waarden minder dan drie maanden geleden zijn gemeten. Stuur dan liefst voor of vlak nadat je de vragenlijst hebt afgerond een mail naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl zodat wij de verzending van je checkbox kunnen annuleren en je dit pakket niet van ons ontvangt.

Je kunt er ook voor kiezen om de checkbox wel te ontvangen en de testen zelf uit te voeren en opnieuw een uitslag te ontvangen. Je hoeft dan geen actie te ondernemen, behalve het uitvoeren van de testen.

Hoe voer ik de vingerprik en/of urinetest uit?

Voor de vingerprik kun je via het Menu navigeren naar Vingerprik onder Lichamelijke testen. Hier staat een instructievideo voor het uitvoeren en verzenden van de testen. Je kunt de video ook bekijken op https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/vingerprik/ .

Kijk voor de instructies van de urinetest in het instructieboekje.

Mijn vingerprik/urinetest is mislukt. Wat nu?

Afhankelijk van de afspraken die jouw werkgever/verzekeraar met de Persoonlijke Gezondheidscheck heeft gemaakt, kun je wel of geen nieuwe checkbox aanvragen. Geef dit aan in je account onder Vingerprik bij Lichamelijke testen door op de knop ‘Vraag een nieuwe checkbox aan’ te klikken.

Als je twijfelt, je hebt al eerder een tweede checkbox ontvangen, of je wilt geen nieuwe checkbox ontvangen, mail dan naar info@persoonlijkegezondheidscheck.nl. Wij kunnen dan een Gezondheidsrapport voor je maken op basis van de vragenlijst en lichamelijke testen.

Hoe verzend ik mijn materiaal per post?

Je kunt de materialen verpakken zoals aangegeven in het instructieboekje. Zorg dat je alles in de bijgeleverde verzendenvelop stopt. Hier staat het adres al op en hoef je géén postzegel op te plakken. Je kunt de envelop vervolgens in een brievenbus doen.

Bij temperaturen boven de 25°C of onder de 10°C kun je de envelop in een brievenbus in het postkantoor doen. Je hoeft de envelop niet aan te melden als pakketpost!

Waar vind ik mijn meetwaarden/laboratoriumwaarden?

In het Gezondheidsrapport kan je de ingevulde meetwaarden en de gemeten laboratoriumwaarden vinden. Zo kan je bijvoorbeeld de meetwaarden van je gemiddelde bloeddruk vinden onder het blokje ‘bloeddruk’. Onder het blokje ‘cholesterol’ vind je cholesterolwaarden die in het laboratorium zijn bepaald. Extra uitleg over wat de waarden inhouden, kun je nalezen door op de specifieke waarde te klikken.

Wat kan ik na invullen van de check verwachten?

Zodra alle vragen beantwoord zijn en, indien hiervoor gekozen, de aanvullende testen aan het laboratorium zijn opgestuurd, verkrijgt men het zogenaamde Persoonlijk Gezondheidsrapport. Hierop is in 18 overzichtelijke kaders te zien hoe het gesteld is met beïnvloedbare gezondheidsfactoren, zoals de aanleg voor chronische ziekten, bloeddruk, het voedingspatroon en risicovol gedrag als overmatig alcoholgebruik. Afhankelijk van de kleur van de kaders – groen, oranje of rood – kan men zelf aan de gang met het verbeteren van de gezondheid. Met de adviezen of hulp van de geadviseerde relevante partijen óf indien nodig hun huis- of bedrijfsarts .

Wie maakt mijn gezondheidsrapport en advies?

De uitslagen en adviezen worden samengesteld in samenwerking met de partners van de Persoonlijke Gezondheidscheck (te weten: Hartstichting, Nierstichting, Diabetesfonds, Longfonds, NHG, LHV, GGD GHOR en NVAB) en een wetenschappelijke raad in samenwerking met Nederlandse kennisinstituten.

Ik heb het rapport ontvangen, maar deze vind ik moeilijk te begrijpen. Wat moet ik nu?

Als u een toelichting wilt op uw Gezondheidsrapport, dan kunt u contact opnemen met de Persoonlijke Gezondheidscheck via info@persoonlijkegezondheidscheck.nl, chat op www.persoonlijkegezondheidscheck.nl of tel. 0900 – 44 77 383 (op werkdagen van 9.00 tot 19.00 uur) . Het is onze ervaring dat vrijwel iedereen, zeker na een eventuele extra toelichting, uit de voeten kan met het Gezondheidsrapport.

Stel: ik heb bijna alleen maar groen als resultaat. En ik word straks toch ziek. Kan ik NIPED dan aansprakelijk houden?

Nee dat staat ook in de algemene gebruikersvoorwaarden. Alleen groen betekent dat u erg gezond bezig bent maar niet dat u desondanks niets kan overkomen. Andersom wil een slecht rapport met een zeer hoog risico ook niet zeggen dat iemand zeker ziek wordt. Het betreft adviezen volgens de meest recente inzichten, geen garanties.

Waar vind ik mijn meetwaarden/laboratoriumwaarden?

In het Gezondheidsrapport kan je de ingevulde meetwaarden en de gemeten laboratoriumwaarden vinden. Zo kan je bijvoorbeeld de meetwaarden van je gemiddelde bloeddruk vinden onder het blokje ‘bloeddruk’. Onder het blokje ‘cholesterol’ vind je cholesterolwaarden die in het laboratorium zijn bepaald. Extra uitleg over wat de waarden inhouden, kun je nalezen door op de specifieke waarde te klikken.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Als je alleen de Basischeck hebt gedaan, ontvang je binnen 24 uur na het afronden van de vragenlijst en metingen je Gezondheidsrapport.

Bij extra modules kun je het Gezondheidsrapport verwachten binnen 2 weken nadat de vingerprik en eventuele urinetest is uitgevoerd en toegestuurd naar het laboratorium (mits de vragenlijst is afgerond en de meetwaarden zijn toegevoegd). Je ontvangt een e-mailbericht op het geregistreerde e-mailadres als je Gezondheidsrapport gereed staat.

Wat kan ik doen met mijn Gezondheidsrapport en adviezen?

In het Gezondheidsrapport kun je precies nalezen wat jouw risico is op verschillende ziekteprocessen. Per gezondheidsfactor krijg je verschillende gepersonaliseerde adviezen, gebaseerd op jouw voorkeuren.

Je kunt de specifieke adviezen lezen door onderaan je Gezondheidsrapport op ‘Aan de slag’ te klikken. Je kunt per onderdeel lezen wat ons advies aan jou is en kiezen waar je mee aan de slag wilt, en waarmee niet.

Inzage door mijn werkgever?

Jouw werkgever heeft géén inzage in je gezondheidsgegevens of persoonlijke account.

Je werkgever kan een bedrijfsrapportage ontvangen met gezondheidsgegevens op groepsniveau (bij minimaal 30 deelnemers met een uitslag). Deze gegevens zijn anoniem en nooit te herleiden tot het individu. Wanneer een organisatie minder dan 30 medewerkers heeft wordt er géén bedrijfsrapportage geleverd.

Beveiliging van de Persoonlijke Gezondheidscheck

Lees meer over welke gegevens &niped verzamelt, hoe zij deze beschermt en wat jouw rechten zijn in onze Privacyverklaring.

Wat zijn aanvullende modules?

Als het rapport hiertoe aanleiding geeft of indien gewenst kan de deelnemer laboratoriumonderzoek, (zelf)metingen (bloeddruk) en aanvullende online modules toevoegen aan het account. Hiermee worden gezondheidsrapport en advies verder verfijnd. Voor deze modules moet worden betaald door de deelnemer zelf.

In het spotje zie ik ook Becel en Hartstichting staan. Wat is hun betrokkenheid?

Becel en Hartstichting maken het kosteloos aanbieden van de Persoonlijke Gezondheidscheck mogelijk omdat zij het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen de check kunnen doen om preventie in Nederland zo laagdrempelig mogelijk te maken.

In hoeverre is de Persoonlijke Gezondheidscheck onafhankelijk? Worden deelnemers verwezen in het gezondheidsrapport naar BecelProactiv?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is volledig onafhankelijk. BecelProactiv steunt deze campagne rondom de RTL Gezondheidstest en de Persoonlijke Gezondheidscheck, maar heeft geen enkele inspraak of invloed op de inhoud van het gezondheidsrapport.

Waaruit bestaat de Persoonlijke Gezondheidscheck die wordt aangeboden tijdens de periode dat de RTL Gezondheidstest op televisie is?

De Persoonlijke Gezondheidscheck, ten tijde van de RTL Gezondheidstest, bestaat uit een online vragenlijst over algemene gezondheid enleefstijl plus een risicobepaling voor hart-vaat, diabetes, nierfalen en COPD die aangevuld kan worden met de cholesteroltest (EU 31,-) die thuis kan worden uitgevoerd. Na het uitvoeren van de check en het evt. terugsturen van het bloedmonster, krijgen deelnemers hun Persoonlijke Gezondheidsrapport met hierin de uitslag, het advies en handvatten om met de gezondheid aan de slag te gaan. Voor het meten van de bloeddruk kan een bloeddrukmeter worden bijbesteld.

Tijdens het televisieprogramma de RTL Gezondheidstest heb ik meegedaan met de vragenlijst op de app. Waarom zou ik dan nu ook nog de PGC moeten doen?

De PGC geeft een totaalbeeld van jouw gezondheid. Dit t.o.v. de vrij toegankelijke vragen van de RTL Gezondheidstest. Zie het zo: de RTL Gezondheidstest creeert bewustwording rondom jouw gezondheid, wil je echt weten hoe je er qua gezondheid voor staat? Dan doe je de betrouwbare Persoonlijke Gezondheidscheck.

Tijdens welke periode geldt deze campagne?

Vanaf 8 februari tot en met 31 maart 2018.

Hoe kom ik aan een cholesteroltest?

Na registratie, kan een deelnemer aangeven of hij/zij de cholesteroltest wil ontvangen op het thuisadres tegen betaling van EU 31,-. Wanneer dit is aangegeven, ontvangt de deenemer de checkbox met daarin de materialen voor de cholesteroltest binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Waarom werken Unilever en de Hartstichting samen?

Unilever heeft in 2010 het wereldwijde Sustainable Living Plan geïntroduceerd, waarvan één van de hoofddoelstellingen is om in 2020 meer dan 1 miljard mensen te helpen in actie te komen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.
De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten, investeert in onderzoek naar hart- en vaatziekten, stimuleert een gezonde leefstijl ter voorkoming van deze ziekten en initieert innovatieve verbeteringen in preventie en zorg.
De Hartstichting en Unilever zien grote kansen om op het thema ‘gezondheid’ samen te werken.

Unilever en de Hartstichting kunnen elkaar versterken door slimme inzet van elkaars expertise en middelen. Door onze krachten te bundelen willen we meer mensen bewust maken van een gezonde leefstijl, om zo de kwaliteit van leven te optimaliseren en de kans op ziektes te verlagen.
We zijn met het NIPED in gesprek over een samenwerking met als doel een landelijke campagne te voeren om mensen op te roepen om de Persoonlijke Gezondheidscheck te doen en zich zo bewust te worden van de eigen gezondheid. Veel mensen hebben behoefte aan dit inzicht, getuige de vele lijstjes en checks die in omloop zijn, en de Persoonlijke Gezondheidscheck is wetenschappelijk onderbouwd. Deelnemers krijgen concrete handvaten om acties te ondernemen voor een gezondere leefstijl op een manier die past bij de mensen zelf en hun motivatie.

Waarom doet de Hartstichting hieraan mee?

Voorkomen is beter dan genezen. We willen mensen meer zicht geven in hun eigen gezondheid. Middels het invullen van de Persoonlijke Gezondheidscheck krijgt men een Gezondheidsrapport. Op basis van dit rapport kan men zijn/of haar gezondheid verbeteren met een op maat verkregen advies. Zo willen voorkomen dat mensen hart- en vaatziekten krijgen.

Waarom doen andere goede doelen hier niet aan mee? Zoals de Diabetesvereniging of de Nierstichting?

De PGC is ontwikkeld in samenwerking met een groot aantal partijen, waaronder gezondheidsfondsen zoals de Diabetesvereniging, de Nierstichting en de Hartstichting. Echter, deze actie rondom de RTL Gezondheidstest komt voort uit een strategische samenwerking tussen Unilever en de Hartstichting.

Zijn er commerciële belangen voor betrokken partijen?

Nee. De Persoonlijke Gezondheidscheck partners hebben geen financieel belang in de Persoonlijke Gezondheidscheck. Er is geen commerciele relatie met interventiepartijen (in zorg, welzijn en sport).

Vergoedt mijn werkgever al?

Wanneer De Persoonlijke Gezondheidscheck via je werkgever wordt aangeboden, is deze (gedeeltelijk) vergoed. In de uitnodiging die je van je werkgever ontvangt staat een Gezondbon en wordt aangegeven of deelname voor jou al dan niet gratis is.

Doet je werkgever nog niet mee? Dan kun je je werkgever opgeven door hier te klikken.

Voor wie is de Persoonlijke Gezondheidscheck bestemd?

Voor iedereen van 18 jaar en ouder die inzicht wil in zijn gezondheid en wat ze kunnen doen om zo nodig gezonder te gaan leven. Zie volgende vraag voor de uitzonderingen.

Wat wordt er gemeten met de online vragenlijst van de Persoonlijke Gezondheidscheck?

Deze Persoonlijke Gezondheidscheck basisversie bevat online vragenmodules voor bewegen, roken, alcohol, voeding, ontspanning, karakter, motivatie, metaprofiel en voor risicoprofilering voor hart- en vaatziekten, longproblemen, nierschade en diabetes. Gebruikers ontvangen na beantwoording in hun persoonlijke account een basis gezondheidsrapport en op basis hiervan ‘op het lijf geschreven’ adviezen. Het advies verwijst naar het actuele zorg- en welzijnsaanbod (“de sociale kaart”), die onderdeel is van de Persoonlijke Gezondheidscheck. Bij jongeren komt automatisch de nadruk meer op leefstijl interventie en psychische problematiek te liggen, naarmate de leeftijd toeneemt komen de medische modules daar in toenemende mate bij.

Waaruit bestaat de Persoonlijke Gezondheidscheck die wordt aangeboden binnen deze actie?

De Persoonlijke Gezondheidscheck, zoals die wordt aangeboden binnen deze actie, bestaat uit een online vragenlijst. De deelnemer kan tegen betaling een cholesteroltest toevoegen (EU 31,-). Na het uitvoeren van de check krijgen deelnemers hun Persoonlijke Gezondheidsrapport met hierin de uitslag, het advies en handvatten om met de gezondheid aan de slag te gaan.

Wat is de Persoonlijke Gezondheidscheck?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een laagdrempelig, preventief onderzoek, bestaande uit een online vragenlijst en aanvullende testen die thuis uitgevoerd worden. Na het uitvoeren van de check ontvangen deelnemers in een Persoonlijk Gezondheidsrapport een risicoprofiel en advies over hun gezondheid en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Dit is gericht op het voorkomen of tijdig herkennen van de volgende gezondheidsrisico’s:

 • Hart- en vaatziekten
 • Diabetes
 • Nierfunctie
 • Longfunctie
 • Psychisch welzijn
 • Werkvermogen
 • Gehoor
 • Zicht

De Persoonlijke Gezondheidscheck wordt onder andere vergoed door verzekeraars en kan als PMO (Preventief Medisch Onderzoek) worden ingezet. Voor meer informatie kun je kijken op https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/wat-is-de-gezondheidscheck/.

Hoe werkt de Persoonlijke Gezondheidscheck?

Via een beveiligd, persoonlijk gezondheidsaccount kunnen alle Nederlanders vanaf 18 jaar op basis van actuele wetenschappelijke kennis hun persoonlijke gezondheidsrapport vaststellen, verbeteren en bewaken. Iedereen kan via de website een persoonlijk gezondheidsaccount aanmaken en krijgt met de unieke code toegang tot de Persoonlijke Gezondheidscheck met online vragenlijsten en aanvullende testen. Een code kan verstrekt worden indien jouw verzekeraar/werkgever/gemeente de check vergoedt. Anders kan er ook tegen betaling worden deelgenomen. De aanvullende testen worden afhankelijk van de deelname thuis of op een checkpoint uitgevoerd.

Hoe lang duurt de Persoonlijke Gezondheidscheck?

De vragenlijst kost je ongeveer een half uurtje van je tijd en de thuistests zijn gemakkelijk thuis uit te voeren. De thuistests nemen inclusief het verpakken in de verzendmaterialen maximaal 15 minuten in beslag. Als de vragenlijst en lichaamsmetingen zijn afgerond, ontvang je binnen 2 weken na het opsturen van je materialen naar het laboratorium, je Gezondheidsrapport.

Kan de Persoonlijke Gezondheidscheck een ziekte constateren?

De Persoonlijke Gezondheidscheck stelt geen diagnoses voor bepaalde aandoeningen. Het geeft een persoonlijk risicoprofiel, waarbij de uitslag mogelijk kan aangeven dat het verstandig is om een preventief vervolgonderzoek te laten doen. Dit preventieve onderzoek wordt in zo’n geval geadviseerd om ziekte uit te sluiten of in een vroegtijdig stadium te ontdekken. Het risicoprofiel geeft aan op welke aandoeningen je een verhoogd (oranje) of sterk verhoogd (rood) risico hebt. De adviezen helpen om je gezondheid weer gezond (groen) te krijgen. De Persoonlijke Gezondheidscheck kijkt alleen naar het risico op ziekteprocessen die, als ze vroegtijdig ontdekt worden, ook daadwerkelijk behandeld kunnen worden.

Wie is/zijn de initiatiefnemer(s) van Persoonlijke Gezondheidscheck?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is door het NIPED ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), GGD GHOR Nederland, Nederlandse Vereniging Voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), de Hartstichting, Nierstichting, Longfonds en Diabetesfonds.

Wat zit er in mijn checkbox?

Wat er precies in je checkbox zit is afhankelijk van de modules die je hebt toegevoegd. Iedere checkbox bevat het volgende:

 • Een buikomvanglint
 • Een instructieboekje voor het uitvoeren van de metingen en het verzenden van het materiaal
 • Materiaal om de vingerprik en eventueel urinetest mee uit te voeren (zie afbeelding)
  • Vingerprik: 2 prikkers, oranje pipetje, bloedbuisje
  • Urinetest (optioneel): urinebuisje met geel staafje
 • Materiaal om de testen naar het laboratorium te versturen
 • Indien toegevoegd: bloeddrukmeter

Let op: heb je de vitamine D module toegevoegd? Dan ontvang je twee buisjes en pipetjes om bloed af te nemen en te versturen. Deze moet je dan ook allebei tegelijkertijd opsturen.