Leefstijl

Wat zit er in jouw checkbox?

Leestijd: 2 minuten

Als je bij het samenstellen van jouw check hebt gekozen voor een checkbox of als je dit pakket door jouw werkgever of verzekeraar aangeboden krijgt, ontvang je na het invullen van de online vragenlijst een uitgebreid thuistestpakket. Benieuwd naar wat er allemaal in de checkbox van de Persoonlijke Gezondheidscheck zit? Lees dan snel verder en ontdek de volledige inhoud van dit pakket!

De checkbox

 

Meten is weten

De checkbox bevat alles wat je nodig hebt voor een grondige gezondheidscheck, gewoon vanuit huis. Met de vingerprik-test worden labtesten uitgevoerd voor je cholesterol- en diabetesprofiel, en je vitamine D-waarde wordt ook gemeten. Daarnaast bevat de urinetest een labtest om je nierfunctie te controleren.

 

Labtest voor Cholesterol- en Diabetesprofiel

Met de module voor cholesterol- en diabetesprofiel krijg je niet alleen een uitgebreide online vragenlijst, maar ook een handige thuistest. Je ontvangt een unieke checkbox waarmee je op jouw eigen moment een vingerprik kunt doen. Het bloed wordt onderzocht op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden. In jouw persoonlijke gezondheidsrapport krijg je de resultaten te zien, samen met persoonlijk advies om de kans op hart- en vaatziekten en diabetes te verkleinen.

 

Labtest voor Vitamine D Profiel

Met de module voor vitamine D-profiel kun je eenvoudig je vitamine D-waarde controleren. Met een simpele vingerprik test je thuis je vitamine D-niveau. In je persoonlijke gezondheidsomgeving ontvang je direct de resultaten en krijg je advies op maat. Is je vitamine D-waarde te laag? Geen zorgen, we geven je handige tips om je vitamine D te verhogen.

 

Labtest voor Nierfunctie

De module voor nierfunctie is een combinatie van een vragenlijst en thuistesten. De vragenlijst bevat belangrijke vragen over nieraandoeningen en of deze in je familie voorkomen. Je ontvangt de checkbox met een vingerprik-kit (dezelfde als voor je cholesterol- en diabetesprofiel) en een urinetest. Nadat je de buisjes hebt teruggestuurd, worden de resultaten verwerkt in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving. Met deze betrouwbare test ontdek je of er een (verhoogd) risico op nierschade is.

Advies op maat

Na ontvangst van jouw monster op het lab, krijg je de uitslag in jouw Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Je krijgt direct inzicht in jouw gezondheid en leefstijl. Je ziet bijvoorbeeld hoe hoog jouw cholesterol is, maar ook wat jouw risico op veelvoorkomende ziekten en aandoeningen (zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten) is. Er wordt gekeken naar jouw gezondheid als totaal: dat betekent dat er gekeken wordt naar hoe jouw leefstijl jouw risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten beïnvloedt. En natuurlijk wat je kunt doen, als dat nodig is, om jouw gezondheid te verbeteren. Op basis van de testresultaten krijg je advies op maat. Zo krijg je niet alleen inzicht in je gezondheid, maar ontvang je ook nog eens persoonlijk advies om je gezondheid verder te verbeteren.

 

Herbruikbare verpakking

En het beste van alles? Onze thuistesten komen in een herbruikbare verpakking die bijdraagt aan een groenere toekomst. We hebben samen met onze partner Daklapack een duurzame verpakking ontwikkeld die gemaakt is van milieuvriendelijk materiaal en hergebruikt kan worden.

Deel dit artikel

Kosteloos inzicht in je gezondheid met de Persoonlijke Gezondheidscheck

Ben je benieuwd hoe gezond jij nu écht bent? Doe dan de Persoonlijke Gezondheidscheck. Voor slechts €16 kun je al aan de slag, maar in de meeste gevallen wordt de check gewoon vergoed door je verzekeraar. Hiermee zie je in één keer hoe gezond je bent, wat jouw eventuele risico’s zijn en wat je kunt verbeteren. En je krijgt handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding door partijen die speciaal voor jou zijn geselecteerd. Controleer direct of de check voor jou wordt vergoed.

Meer lezen?

Leefstijl

Kleine stappen, groots effect

Leefstijl

Kleine stappen, groots effect

Leestijd: 2 minuten

Als je gezonder wil gaan leven dan wil je het liefst alles tegelijkertijd aanpakken: (meer) sporten, gezonder eten, vaker naar buiten, mindful worden. Maar door zoveel tegelijkertijd te willen heb je vaak een gebrek aan focus en val je snel terug in oude patronen. Begin daarom met kleine stapjes. Met deze tips lukt het jou wél om gezonder te gaan leven.

Maak een plan

Bedenk met welk onderdeel van jouw gezondheid je aan de slag wil gaan en formuleer een klein en concreet doel, de kans dat je het volhoudt is dan groter. Schrijf twee dingen op waar je aan wilt werken. Bijvoorbeeld: ik eet minimaal 200 gram groente per dag en ik ga elke avond na het eten een stukje wandelen. Heb je jouw doel behaald? Goed bezig! Ga nu door met de volgende kleine stap. Door deze aanpak is de kans op succes groter en kom jij steeds dichter bij jouw einddoel.

Leg de lat niet te hoog

Vaak wil je gelijk grote stappen nemen, maar de kans dat je slaagt is dan kleiner. Doe het dus andersom, begin klein en eindig groots. Als je meer groente wil eten, voeg dan bijvoorbeeld extra groente toe aan je avondeten door in plaats van een, twee soorten groenten te serveren. Gaat dat goed? Probeer dan eens verschillende soorten groente uit. Zo leer je nieuwe smaken kennen en heb je meer afwisseling. Of voeg groente toe aan je lunch. Met het eten van 10 cherrytomaatjes zit je al op 100 gram groente.

Blog kleine stappen groots effect

In een nieuw jasje

Het aanleren van een nieuwe gewoonte, bijvoorbeeld extra bewegen, kan heel lastig zijn. Het helpt dan om de nieuwe gewoonte te koppelen aan een bestaande gewoonte. Koppel bijvoorbeeld je doel om meer te gaan bewegen aan je huidige gewoonte, naar je werk gaan. Ga naar maps.google.nl en verzin een nieuwe route naar je werk waarbij je 500 meter extra beweegt. Kom je met de auto, parkeer je auto dan verder van je huis en je werk. Of ga je met het openbaar vervoer, stap dan eens een halte eerder uit. Door op deze manier aan de slag te gaan, krijg je de nieuwe gewoonte gemakkelijker in je systeem.

Vier je successen

Trots zijn op jezelf als je een nieuwe gewoonte hebt gecreëerd helpt je veel meer dan balen als het een keer niet is gelukt. Vier dus je successen. Schrijf op welke kleine stappen jij al hebt ondernomen en ook wat het je oplevert. Bijvoorbeeld: door elke dag te wandelen heb ik een betere conditie. Zo zie je welke kleine veranderingen jij allemaal al maakt voor je gezondheid en wat de voordelen daarvan zijn. En lukt het een keer niet om een doel te behalen? Geef dan niet op, maar ga gewoon verder bij waar je was gebleven. Je kan het!

 

Deel dit artikel

Zet nu de eerste stap en ga aan de slag

Met de Persoonlijke Gezondheidscheck krijg je (kosteloos) inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit én ontvang je handige en motiverende tips om zelfstandig of met professionele begeleiding aan de slag te gaan. Met het invullen van de Persoonlijke Gezondheidscheck zet je jouw eerste stap. Bekijk direct of de check voor jou wordt vergoed.

Controleer jouw zorgvergoeding

Meer lezen?

Leefstijl

Wat zit er in jouw checkbox?

Bewegen

Starten met sporten: zo maak je een vliegende start

Leestijd: 1 minuut

Wil jij beginnen met sporten, maar weet je niet waar te beginnen? Dat kan best overweldigend zijn. Gelukkig zijn er een paar tips die jou kunnen helpen bij het opstarten van jouw sportieve avontuur. Geef jezelf de tijd om te wennen aan de nieuwe routine en volg deze tips om jouw start succesvol te maken.

Maak een plan

Bedenk welke vorm van sporten jou het meest aanspreekt. Wil je graag krachttraining doen, cardio of een combinatie van beide? Schrijf jouw doelen op en bepaal welke sporten hier het beste bij passen. Maak een planning en zet deze in je agenda. Door regelmatig te sporten, bouw je routine op en wordt het makkelijker om het vol te houden.

Begin rustig

Begin niet gelijk met te zware gewichten of lange duurtrainingen. Bouw rustig op en luister goed naar je lichaam. Door te veel in één keer te willen, loop je het risico op blessures of overbelasting. Start bijvoorbeeld met een half uurtje wandelen of fietsen en bouw dit langzaam op. Zo voorkom je dat je het sporten te zwaar maakt voor jezelf.

Blog starten met sporten

Zoek een sportmaatje

Samen sporten is niet alleen gezelliger, maar kan ook motiverend werken. Zoek een sportmaatje waarmee je samen kunt sporten. Door afspraken te maken, kun je elkaar stimuleren om door te zetten en de motivatie hoog te houden.

Beloon jezelf

Beloon jezelf na het behalen van je sportdoelen. Door jezelf te belonen, motiveer je jezelf om door te gaan. Beloon jezelf bijvoorbeeld met een lekker gezonde snack, een nieuwe sportoutfit of een dagje ontspanning.

Beginnen met sporten kan lastig zijn, maar door kleine stappen te zetten en jezelf te belonen kun je het behapbaar maken. Zoek een sportmaatje en maak een plan dat bij jou past. En onthoud: kleine stappen, groots effect!

Deel dit artikel

Zet nu de eerste stap en ga aan de slag

Met de Persoonlijke Gezondheidscheck krijg je (kosteloos) inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit én ontvang je handige en motiverende tips om zelfstandig of met professionele begeleiding aan de slag te gaan. Met het invullen van de Persoonlijke Gezondheidscheck zet je jouw eerste stap. Bekijk direct of de check voor jou wordt vergoed.

Controleer jouw zorgvergoeding

Meer lezen?

Bewegen

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Ontdek de leukste online workouts

Bewegen

Het belang van beweging voor een gezond brein

Bewegen

Meer bewegen? Met deze 6 tips lukt het jou wel

Bewegen

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Ontdek de leukste online workouts

Leestijd: 1 minuut

Als je wilt werken aan je gezondheid en fitheid, hoef je niet per se de deur uit. Er zijn genoeg leuke online workouts beschikbaar die je gewoon thuis kunt doen! Hieronder delen we enkele tips voor de leukste online workouts.

Yoga met Adriene

Yoga is een fantastische manier om zowel fysiek als mentaal fit te blijven. Op het YouTube-kanaal van Yoga met Adriene vind je een enorme bibliotheek met yogalessen, variërend van kort en intensief tot lang en ontspannend. Adriene is een geweldige instructeur die je op een rustige en aanmoedigende manier door elke les begeleidt.

Fitnessblender

Fitnessblender is een populair YouTube-kanaal dat zich richt op HIIT (High Intensity Interval Training) en krachttraining. De video’s zijn  professioneel geproduceerd en de instructeurs zijn enthousiast en deskundig. Er zijn video’s beschikbaar voor alle niveaus, dus of je nu een beginner of een doorgewinterde sporter bent, er is altijd wel iets geschikts te vinden.

Blog over online workouts - vrouw yoga pose

PopSugar Fitness

PopSugar Fitness is een ander populair YouTube-kanaal met een breed scala aan workouts, variërend van dansen en yoga tot kickboksen en krachttraining. De instructeurs zijn dynamisch en energiek en de video’s zijn leuk om naar te kijken en te volgen. Bovendien zijn er video’s beschikbaar voor alle niveaus, van beginner tot gevorderde.

Nike Training Club

De Nike Training Club-app is beschikbaar op zowel iOS als Android en biedt een breed scala aan workouts, variërend van krachttraining tot yoga en HIIT. De app biedt ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde workouts samen te stellen op basis van jouw fitnessniveau en doelen. Bovendien zijn er regelmatig uitdagingen en beloningen om je gemotiveerd te houden.

Of je nu net begint met sporten of al een doorgewinterde sporter bent, er is altijd wel een leuke online workout beschikbaar. Dus waar wacht je nog op? Pak je matje, zet een van deze workouts aan en ga aan de slag!

Deel dit artikel

Meer lezen?

Bewegen

Starten met sporten: zo maak je een vliegende start

Bewegen

Het belang van beweging voor een gezond brein

Bewegen

Meer bewegen? Met deze 6 tips lukt het jou wel

Voeding

Variatie in voeding: goed voor je gezondheid én smaakpapillen!

Leestijd: 1 minuut

Een gevarieerd dieet draagt bij aan een gezond en fit lichaam. Vaak eten we echter steeds hetzelfde en missen we daardoor belangrijke voedingsstoffen. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om meer variatie aan te brengen in onze voeding en tegelijkertijd te genieten van nieuwe smaken.

Waarom variatie in voeding belangrijk is

Ons lichaam heeft verschillende soorten voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Door af te wisselen in onze voeding krijgen we voldoende eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen binnen. Zo versterken we ons immuunsysteem, dragen we bij aan de opbouw van spieren en weefsels en zorgen we voor voldoende energie.

Maar ook voor onze smaakpapillen is variatie belangrijk. Door regelmatig nieuwe voedingsmiddelen en smaken te proeven, houden we ons eetpatroon interessant en uitdagend. Zo blijven we gemotiveerd om gezond te blijven eten.

Blog over gevarieerd eten met tips. Kruiden over salade

Tips voor meer variatie

Een goede manier om meer variatie aan te brengen in je dieet is door te kiezen voor seizoensproducten. Deze zijn niet alleen lekkerder, maar bevatten ook meer voedingsstoffen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je steeds weer nieuwe groenten en fruit ontdekt, waardoor je automatisch meer variatie in je dieet brengt. Kruiden en specerijen zijn ook belangrijk voor variatie in je voeding. Door verschillende kruiden en specerijen te gebruiken, kun je jouw maaltijden een compleet andere smaak geven. Bovendien hebben veel kruiden een gezondheidsbevorderende werking, dus het is zeker de moeite waard om hiermee te experimenteren.

Plan je maaltijden vooruit

Een handige tip om gezondere keuzes te maken en te voorkomen dat je bezwijkt voor verleidingen is het vooruitplannen van maaltijden. Door vooraf te bedenken wat je gaat eten, kun je beter afwegen welke voedingsstoffen je nodig hebt en welke gerechten daarbij passen. Ten slotte is het goed om af te wisselen in verschillende soorten eiwitten, zoals vis, noten, zaden of peulvruchten. Zo krijg je niet alleen verschillende voedingsstoffen binnen, maar ook verschillende smaken en texturen.

Variatie in je voeding is dus belangrijk voor je gezondheid én je smaakpapillen. Maar onthoud: het veranderen van je voedingspatroon hoeft niet in één keer te gebeuren. Kleine stapjes zetten is ook al goed. Begin bijvoorbeeld met het aanpassen van je avondeten en behoud voorlopig nog je favoriete lunch. Of kies voor een gevarieerder ontbijt, zodat je de dag goed begint met de benodigde voedingsstoffen. Door deze kleine stapjes te zetten, maak je het voor jezelf haalbaar om uiteindelijk een gezond en gevarieerd dieet te volgen.

Deel dit artikel

Eet jij gevarieerd genoeg? Doe de check

Ben je benieuwd of je per dag gevarieerd genoeg eet en hoe gezond jij nu écht bent? Doe dan de Persoonlijke Gezondheidscheck. In veel gevallen wordt de check gewoon vergoed door je verzekeraar. Hiermee zie je in één keer hoe gezond je bent, wat jouw eventuele risico’s zijn en wat je kunt verbeteren. En je krijgt handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding door partijen die speciaal voor jou zijn geselecteerd.  Controleer direct of de check voor jou wordt vergoed.

https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/#vergoeding
Bewegen

Het belang van beweging voor een gezond brein

Leestijd: 1 minuut

Ons brein is heel belangrijk en we willen het graag gezond houden. Gelukkig is er een simpele en effectieve manier om de gezondheid van ons brein te bevorderen: regelmatig bewegen! In deze blog delen we waarom beweging zo goed is voor ons brein en hoe je door middel van eenvoudige activiteiten een positieve impact kunt hebben op de gezondheid van je brein.

Waarom beweging goed is voor ons brein

Beweging is goed voor ons brein om verschillende redenen. Een belangrijke reden is dat het de bloedcirculatie verbetert. Dit betekent dat er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen worden gebracht. Dit helpt om de hersenfunctie gezond te houden en de prestaties van het brein te verbeteren. Het kan ook helpen om nieuwe hersencellen te laten groeien, vooral in gebieden van het brein die verantwoordelijk zijn voor geheugen, leren en stemming. Dit betekent dat regelmatige lichaamsbeweging niet alleen de gezondheid van je brein kan verbeteren, maar ook kan bijdragen aan het behoud van mentale vaardigheden naarmate je ouder wordt. Erg belangrijk dus!

Blog over belang van bewegen voor het brein

Hoe beweging ons mentaal welzijn verbetert

Beweging heeft veel voordelen voor ons brein en onze mentale gezondheid. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van stress en angst, wat op zijn beurt weer een positieve invloed heeft op de concentratie en prestaties van het brein. Ook heeft beweging een positieve invloed op de stemming en kan het helpen bij het verminderen van symptomen van depressie en angst. Dit komt doordat het lichaam endorfine aanmaakt, een chemische stof die ons gelukkig maakt. Zo kan regelmatig bewegen niet alleen fysiek, maar ook mentaal goed voor je zijn.

Een ander voordeel van beweging is dat het kan helpen bij het verbeteren van de slaap. Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond brein en door te bewegen kun je je slaappatroon verbeteren. Dit is weer bevorderend voor de algehele gezondheid van het brein. Het is duidelijk dat beweging een belangrijke rol speelt. Je hoeft echter niet uren in de sportschool door te brengen om deze voordelen te ervaren. Eenvoudige activiteiten zoals wandelen, fietsen of zwemmen kunnen al een positieve impact hebben. Probeer elke dag minstens 30 minuten aan lichaamsbeweging in te passen en ontdek zelf de vele voordelen voor je brein en algehele gezondheid.

 

Deel dit artikel

Benieuwd of je genoeg beweegt?

Ben je benieuwd of je genoeg beweegt en hoe gezond jij nu écht bent? Doe dan de Persoonlijke Gezondheidscheck. In veel gevallen wordt de check gewoon vergoed door je verzekeraar. Hiermee zie je in één keer hoe gezond je bent, wat jouw eventuele risico’s zijn en wat je kunt verbeteren. En je krijgt handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding door partijen die speciaal voor jou zijn geselecteerd. Controleer direct of de check voor jou wordt vergoed.

Controleer jouw zorgvergoeding

Meer lezen?

Bewegen

Starten met sporten: zo maak je een vliegende start

Bewegen

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Ontdek de leukste online workouts

Bewegen

Meer bewegen? Met deze 6 tips lukt het jou wel

Bewegen

Meer bewegen? Met deze 6 tips lukt het jou wel

Leestijd: 2 minuten

Weet je dat er iets heel geks aan de hand is met lichaamsbeweging? Bijna iedereen denkt namelijk genoeg te bewegen, maar slecht 30% van de Nederlanders haalt uiteindelijk de aanbevolen 10.000 stappen per dag. Herkenbaar? Met deze zes tips gaat het jou zeker lukken om meer te bewegen.

Op de proef

Dat sporten helpt om meer te bewegen spreekt voor zich. Maar soms weet je niet wat goed bij je past, of wil je wel eens wat anders proberen. Dan is het volgen van verschillende proeflessen een uitkomst. Het voordeel is dat proeflessen vaak gratis zijn en je daardoor op een laagdrempelige manier kennis kan maken met de sport zelf, de sportaanbieder en de mensen die er komen. Je kan allerlei vragen stellen om meer te weten te komen, zonder dat je ergens aan vast zit. Niks aan? Ga je gewoon nooit meer. Helemaal te gek? Ga er dan voor!

Twee vliegen in een klap

Laat de auto eens wat vaker staan en ga met het OV. Want als je met het OV reist, beweeg je al snel 30 minuten per dag. Bijvoorbeeld wanneer je fietst naar het station, de trap neemt om op het perron te komen en wandelt naar jouw eindbestemming. Moet je met de auto? Stap dan elke 30 minuten even uit en loop tien rondjes om je auto (dit is overigens ook beter voor je concentratie). Ga je op de fiets? Lekker bezig! Misschien kan je ook lopen of een gedeelte lopen? Zo beweeg je nog wat langer.

Kleine stappen

Paris here we come

Wil je meer bewegen tijdens je dag, maak dan een challenge met je team of gezin: loop naar Parijs. Niet letterlijk natuurlijk. Google hoeveel kilometer het is van kantoor naar Parijs en bereken hoeveel stappen dit is (7 kilometer is ongeveer 10.000 stappen). Verdeel de stappen over je team- of gezinsleden en spreek af hoe lang jullie erover gaan doen. Alle stappen tellen mee in deze challenge, ook die van fietsen en sporten. Hoe snel bereiken jullie Parijs?

Ochtendroutine

Zet in de ochtend 20 minuten eerder je wekker en begin je dag fris en fit door actief te bewegen. Met deze goede start van je dag word je mentaal en fysiek wakker. Ook brengt het je stofwisseling op gang, maakt het je gewrichten en spieren soepel en is het goed voor je doorbloeding. Ontdek wat voor inspanning het beste bij jou past. Start je dag bijvoorbeeld met een aantal korte yogaoefeningen, of ga een stukje wandelen terwijl je jouw favoriete podcast beluistert. Wedden dat jij straks ook een ochtendmens bent?

Op je tenen

Je hebt het vaak niet in de gaten maar zitten doe je al snel 8 tot 11 uur per dag, zeker als je een zittend beroep hebt. Kleine oefeningen tussen de bedrijven door helpen je om de ‘zitziekte’ tegen te gaan. Sta op uit je stoel en zoek wat ruimte rond je stoel. Ga op je tenen staan en houd dat vast gedurende 10 seconden. Herhaal dat nog een keer. Alle kleine beetjes helpen!

Haal die stappen binnen

Een deadline die steeds dichterbij komt, die presentatie die je nog voor moet bereiden of een dag die volgepland is met meetings. We snappen dat het soms lastig is om voldoende te bewegen. Daarom hieronder een paar tips hoe je dagelijks met kleine aanpassingen meer (op kantoor) kunt bewegen:
• Neem steeds de trap in plaats van de lift.
• Wandel tijdens de lunchpauze.
• Probeer ook vergaderingen of bila’s lopend te doen.
• Als je een fiets of loop bureau hebt, maak daar dan vooral gebruik van.
• Loop als je koffie of thee wil naar een apparaat op een andere afdeling.
• Hetzelfde geldt voor printen en de wc, ga voor een optie die verder weg is.
• Parkeer je auto zo ver mogelijk van de ingang.
• OV? Stap een halte te vroeg of te laat uit.
• Moet je ergens wachten? Bijvoorbeeld op een vergaderzaal ijsbeer dan rustig door de gang.
• Op het perron? Loop dan het perron op en neer.

Deel dit artikel

Kosteloos inzicht in je gezondheid met de Persoonlijke Gezondheidscheck

Ben je benieuwd of je per dag voldoende beweegt en hoe gezond jij nu écht bent? Doe dan de Persoonlijke Gezondheidscheck. In veel gevallen wordt de check gewoon vergoed door je verzekeraar. Hiermee zie je in één keer hoe gezond je bent, wat jouw eventuele risico’s zijn en wat je kunt verbeteren. En je krijgt handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding door partijen die speciaal voor jou zijn geselecteerd.  Controleer direct of de check voor jou wordt vergoed.

Controleer jouw zorgvergoeding

Meer lezen?

Bewegen

Starten met sporten: zo maak je een vliegende start

Bewegen

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Ontdek de leukste online workouts

Bewegen

Het belang van beweging voor een gezond brein