Start vandaag jouw check bij Meditta

Al een account? Log in

Wat goed dat je hier bent!

Met het activeren van jouw code voor de Persoonlijke Gezondheidscheck zet je de eerste stap op weg naar meer regie over jouw gezondheid. Hoe gezond ben je écht en wat kan jij doen om jouw gezondheid te verbeteren? Ontdek het zelf!

Hoe werkt het?

Bekijk jouw check

Bekijk het pakket dat Meditta voor jou vergoedt.

Lees meer

Vul de online vragenlijst in

Dit duurt ong. 25 minuten. De vragenlijst kun je tussentijds opslaan en later verder gaan.

Lees meer

Doe de thuistesten

Doe thuis de vingerprik. Je ontvangt deze op jouw huisadres en voert hem uit wanneer het jou uitkomt!

Lees meer

Inzicht in jouw gezondheid

Alles afgerond? Je ziet in één keer hoe gezond je bent, wat jouw eventuele risico's zijn en dus wat je kunt verbeteren.

Lees meer

Ga direct aan de slag

Je krijgt handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele begeleiding door partijen die speciaal voor jou zijn geselecteerd.

Lees meer

Waarom meedoen?

Inzicht in je gezondheid en vitaliteit

Veel ziekten en kwaaltjes worden veroorzaakt door slechts tien factoren. Wat zijn jouw persoonlijke risico’s? 25% van de Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar heeft bijvoorbeeld een te hoog cholesterol. Als je weet hoe gezond en vitaal je echt bent, weet je ook wat je kunt verbeteren.

Op maat gemaakt

Stel eenvoudig jouw gezondheidscheck samen door middel van de verschillende online vragenlijsten en thuistesten waar je uit kunt kiezen.

Effectief

64% van de deelnemers is na de check gemotiveerd om aan de slag te gaan met zijn of haar gezondheid. Zo verbetert 76% hun voedingspatroon en gaat 59% meer bewegen met de tips uit de check!

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Krijg inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit én ontvang handige en motiverende tips om zelfstandig of met professionele begeleiding aan de slag te gaan. Allemaal vanuit jouw persoonlijke, online gezondheidsomgeving.

Veilig & betrouwbaar

Jouw privacy is voor ons het allerbelangrijkste. De check gaat vanzelfsprekend zorgvuldig met jouw gegevens om.

Lees meer over jouw privacy

Laagdrempelig

Een gezonder leven is voor iedereen binnen bereik. Via onze website kun je makkelijk registreren. Ook hebben we een mobiele app. Geen zorgen, wij nemen jou stap voor stap mee.

Bekijk jouw check

Jouw werkgever biedt jou een compleet pakket aan!

Kosteloos aangeboden door Meditta

Bij deelname aan de Persoonlijke Gezondheidscheck maak je een persoonlijke gezondheidsomgeving aan op een online, beveiligd platform. Alleen voor jou inzichtelijk. Vanuit hier start je de online vragenlijsten, kun je jouw metingen (lengte, gewicht, buikomvang en bloeddruk) invoeren en jouw uitslagen terugzien. Ook vind je hier handige tips om aan de slag te gaan. Zelfstandig of met professionele partijen die voor jou zijn geselecteerd om mee aan de slag te gaan. Alles vrijblijvend en alleen als jij dat wil.

Hierin vertel je ons meer over jouw beweging, voeding, rook- en alcoholgedrag en ontspanning. Maar ook over jouw medische geschiedenis en of er ziekten of aandoeningen in jouw familie voorkomen. Het is een online vragenlijst waar je ongeveer 20 minuten mee bezig bent. We kijken vooral naar factoren die invloed hebben op jouw risico op hart- en vaatziekten, diabetes en mentale problemen. Zodat je weet wat je zélf kunt doen om dit te verbeteren. Let op: Het kan dus zijn dat je niet al jouw specifieke gezondheidsproblemen in de vragenlijst kwijt kunt. 

Hart- en vaatziekten en diabetes zijn veelvoorkomend ziekten. Elke dag worden er 1000 mensen opgenomen met problemen zoals een hartinfarct of hersenbloeding. Gelukkig zijn veel problemen te voorkomen door je leefstijl aan te passen. Bijvoorbeeld door niet te roken, voldoende te bewegen en een gezond gewicht te houden.

Met deze module worden een aantal extra vragen gesteld in de online vragenlijst en ontvang je de unieke checkbox met een thuistest om zelfstandig en wanneer het jou uitkomt een vingerprik te doen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht op jouw cholesterol- en bloedsuikerwaarden. In jouw gezondheidsrapport zie je de waarden terug en krijg je een persoonlijk advies over hoe je de kans op hart- en vaatziekten en diabetes kunt verkleinen.

Iedereen is weleens druk, angstig of somber. Dat is op zich niets bijzonders. Pas als een psychische klacht het dagelijks leven belemmert, spreken we van een stoornis.

Stoornissen zijn er in alle soorten en maten en hebben vaak grote invloed op het dagelijkse leven. De drie meest voorkomende klachten zijn: niet goed kunnen slapen, piekeren en teveel stress. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Als de klachten een stoornis worden is elke dag een uitdaging. Het is dan moeilijk een normaal leven te leiden, contacten te onderhouden, naar school te gaan of te werken.

In de online vragenlijst* wordt er gekeken naar angstklachten, depressie en burn-out. Als blijkt dat je meer klachten ervaart dan wat zou moeten, word je doorverwezen naar partijen of professionele begeleiding die jou verder kunnen helpen.

*De vragenlijst is wetenschappelijk gevalideerd.

Fysieke of mentale overbelasting op het werk kan grote gevolgen hebben. Denk aan rug, nek of schouderpijn maar ook werkstress. Door op tijd werkstress te signaleren of factoren die werkstress kunnen veroorzaken kan je een burn-out voorkomen. En behoud je het plezier in je werk.

In de online vragenlijst beantwoord je vragen over zowel je mentale werkbalans (wat je aankunt op werk, welke energiebronnen en stressoren je ervaart, of je energie krijgt van je werk) als je fysieke werkbalans (klachten over rug, nek, armen en schouders). Met deze module breng je jouw risico’s in kaart en weet je hoe je risico’s die te maken hebben met je werk kan voorkomen.

Deze module bestaat uit een online vragenlijst die zich richt op risico’s en klachten met betrekking tot de oogfunctie. Deze module is vooral geschikt als je dagelijks langdurig achter een beeldscherm werkt. Door tijdige ontdekking van oogklachten en slecht zicht kan erger worden voorkomen.

Wanneer je gehoorschade oploopt is dit vaak blijvend. Door harde muziek, concerten en koptelefoons is er vooral bij jongeren een toename in gehoorschade. Denk daarbij aan doofheid of oorsuizen. Hoor jij alles nog goed? Of versta je je vrienden slecht op een feestje of in een grote groep? Zorg dan dat je er op tijd bent, om erger te voorkomen.

Deze module bestaat uit een online vragenlijst. Als blijkt dat er sprake is van (potentiële) gehoorschade word je doorverwezen naar partijen die jouw verder kunnen helpen.

Slapen is belangrijker dan veel mensen weten. Slecht slapen verhoogt het risico op ziektes, zoals overgewicht, beroerte, depressie en diabetes type 2. Slechte slaap kan zich uiten in verschillende slaapklachten of zelfs stoornissen, en kan een chronisch probleem worden. Goede en gezonde slaap bestaat uit voldoende uren slaap van goede kwaliteit.

De behoefte aan uren slaap hangt onder andere samen met leeftijd en neemt af gedurende de levensloop. Dat betekent dat er niet één aanbevolen slaapduur is, maar dat een gezonde slaapduur per individu verschillend kan zijn. Deze module geeft je inzicht in jouw slaapkwaliteit, zodat je weet hoe ze elke dag goed uitgerust en fit kunnen beginnen. Ook wanneer je onregelmatige werktijden hebt.

De check is ontwikkeld in samenwerking met artsenorganisaties en gezondheidsfondsen

Longfonds Nederlands Huisartsen Genootschap Hartstichting Diabetes Fonds Landelijke huisartsen vereniging GGD GHOR Nierstichting

Ga voor gezond!

Amy

Ik vind het heel belangrijk om met gezondheid en leefstijl bezig te zijn. Ik probeer drie keer per week te sporten, ga altijd vroeg naar bed en luister dan een podcast. Daarnaast probeer ik een stabiel gewicht te handhaven door te vasten van tijd tot tijd (intermitting fasting). Sporten helpt me ook om me mentaal gezond te voelen. Dat is net zo belangrijk als het lichamelijke aspect. Het houdt me in balans.

Ik ben van mening dat preventie zinvol kan zijn. Als de check een aanvulling is op zaken die ik zelf thuis niet in de gaten kan houden doe ik zeker mee.

Veelgestelde vragen

Via een beveiligd, persoonlijk gezondheidsaccount kunnen alle Nederlanders vanaf 18 jaar op basis van actuele wetenschappelijke kennis hun persoonlijke gezondheidsrapport vaststellen, verbeteren en bewaken. Iedereen kan via de website een persoonlijk gezondheidsaccount aanmaken en krijgt met de unieke code toegang tot de Persoonlijke Gezondheidscheck met online vragenlijsten en aanvullende testen. Een code kan verstrekt worden indien jouw verzekeraar/werkgever/gemeente de check vergoedt. Anders kan er ook tegen betaling worden deelgenomen. De aanvullende testen worden afhankelijk van de deelname thuis of op een checkpoint uitgevoerd.

Voor iedereen van 18 jaar en ouder die inzicht wil in zijn gezondheid en wat ze kunnen doen om zo nodig gezonder te gaan leven. Zie volgende vraag voor de uitzonderingen.

Als je een uitnodiging ontvangt met hierin een vouchercode, moet je deze tijdens je registratie invullen om de bijbehorende modules kosteloos toe te kunnen voegen. Als je deze stap vergeet, kom je in het betaalscherm voor particulieren. Indien je dat scherm te zien krijgt, maar je eigenlijk een vouchercode hebt, neem dan contact op met info@persoonlijkegezondheidscheck.nl . De ServiceDesk zal de instellingen van je account aanpassen, zodat je opnieuw de registratie kunt doorlopen en de voucher code wel in kunt vullen.

Het kan ook zijn dat je een module hebt toegevoegd die je werkgever, zorgverzekeraar of gemeente niet vergoed. In dat geval moet je hier zelf voor betalen, of deze module niet selecteren.

Lees alles over welke gegevens &niped verzamelt, hoe zij deze beschermt en wat jouw rechten zijn in onze Privacyverklaring.

&niped hecht eraan om de privacy van haar gebruikers zo goed mogelijk te beschermen. Zij heeft dan ook technische en organisatorische maatregelen getroffen om te voorkomen dat persoonlijke en medische gegevens van haar deelnemers, in strijd met de wet, ter kennis komen van derden.

&niped handelt in overeenstemming met de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De gezondheidsgegevens en persoonlijke gegevens zijn te allen tijde op fysiek gescheiden en beveiligde plekken opgeslagen. Alleen wanneer je zelf op jouw persoonlijke account inlogt, worden deze gegevens via een beveiligde verbinding samengevoegd. Op deze manier ben jij de enige die toegang heeft tot je gezondheidsgegevens.

Jouw werkgever en/of verzekeraar heeft géén inzage in je gezondheidsgegevens of persoonlijke account.

Je werkgever of verzekeraar kan een rapportage van ons ontvangen met gezondheidsgegevens op groepsniveau (bij minimaal 30 deelnemers met een uitslag). Deze gegevens zijn anoniem en nooit te herleiden tot het individu. Wanneer een organisatie of verzekeraar minder dan 30 afgeronde deelnames heeft wordt er géén rapportage geleverd.

Wij denken dat de Persoonlijke Gezondheidscheck desondanks nuttig kan zijn. De Persoonlijke Gezondheidscheck houdt er rekening mee wanneer je reeds onder controle bent bij een behandelend arts. Het feit dat je onder behandeling bent, betekent niet direct dat de rest van je lichaam ook in de gaten wordt gehouden door jouw behandelend arts. Bij de Persoonlijke Gezondheidscheck wordt gekeken naar een aantal veel voorkomende aandoeningen, welke door middel van vroege diagnostiek en/of preventie voorkomen kunnen worden. Daardoor kan deelname aan De Persoonlijke Gezondheidscheck je een compleet beeld geven van jouw gezondheid.

Bekijk alle vragen