Ludieke lancering pilot Persoonlijke Gezondheidscheck in Oisterwijk

Vanaf 1 december start de pilot van de Persoonlijke Gezondheidscheck in de wijk Westend in Oisterwijk. Ruim 2200 inwoners mogen hieraan deelnemen. Met een ludiek filmpje brengt wethouder Peter Smit de gezondheidscheck onder de aandacht.

Online lancering
Wethouder Peter Smit: “Met de Persoonlijke Gezondheidscheck gaan we echt preventief gezondheid aanpakken. Deze check geeft mensen inzicht in wat er goed gaat en waar nog risico’s zitten als het gaat om hun gezondheid. Door dit te koppelen aan concrete adviezen of een verwijzing naar organisaties in hun eigen buurt, verhogen we de kans dat inwoners zelf met hun gezondheid aan de slag gaan. Ik mag 30 november de Persoonlijke Gezondheidscheck lanceren. Houd hiervoor de online kanalen van de gemeente goed in de gaten. Deze check moet de aandacht krijgen die het verdient!”

Unieke gezondheidscheck
Bij de pilot werken de GGD Hart voor Brabant, de Hartstichting, Huisartsenpraktijken Oisterwijk Kliniek en De Voorste stroom en gemeente Oisterwijk samen. De deelnemers vullen de check in via www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/westend en ontvangen vervolgens een Persoonlijk Gezondheidsrapport. Hierop zien zij in één oogopslag waar mogelijke risico’s zitten. Ook krijgen zij een persoonlijk advies om zelf mee aan de slag te gaan of met behulp van zorg-, sport- en/of welzijnsorganisaties in hun buurt. Deelnemers met een verhoogd risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten worden uitgenodigd om bij het checkpoint in de Coppele aanvullend hun bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker te laten testen. De pilot vindt plaats in het kader van het programma ‘De Gezonde Gemeente’.

gemeente-oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *