Login

De ervaring van Jos Röling

Deelnemers van de Persoonlijke Gezondheidscheck vertellen over hun ervaringen met de check.
Ditmaal is Jos Röling aan het woord.
Hij werd wakker geschud door de resultaten van de Persoonlijke Gezondheidscheck en is daarmee aan de slag gegaan. 

Jos Röling (58), senior IT architect

“De ICT is een stressvolle branche. De meeste van ons werken meer dan voltijds. Bovendien hebt je vaak met deadlines te maken. En dan zitten we meestal ook nog het grootste deel van de dag. Ik vind dus eigenlijk dat alle werkgevers in onze sector hun werknemers jaarlijks de Persoonlijke Gezondheidscheck zouden moeten aanbieden. Het hoort wat mij betreft bij goed werkgeverschap. Vandaar dat ik mijn medewerkers ook stimuleer om er vooral gebruik van te maken. Puur voor henzelf, want ik krijg hun uitslagen als leidinggevende nooit te zien.

Persoonlijk doe ik al jaren mee aan de check. De eerste keer bleek mijn cholesterol te hoog. Ik heb toen de adviezen uit mijn Gezondheidsrapport opgevolgd, en ben minder vet en minder tussendoortjes gaan eten. Ook ben ik meer gaan bewegen. Sindsdien is mijn cholesterol in orde. Toen mijn bloeddruk te hoog was, heb ik die daarna nog een paar keer door de huisarts laten controleren. De oorzaak bleek stress. Nadat ik wat gas had teruggenomen, zakte mijn bloeddruk weer. Dat was een goede wake-up call; in de waan van de dag sta je er niet bij stil dat spanning zo’n direct effect op je gezondheid kan hebben.

Kortom, de check is een handige reminder om goed op jezelf te passen. Naarmate ik wat ouder word, wordt het belang daarvan alleen maar groter. Als het aan mij ligt, blijf ik hem tot mijn pensioen jaarlijks doen.”

Benieuwd naar meer ervaringsverhalen van deelnemers? Lees ook eens het inspirerende verhaal van Richard van Driel: “De persoonlijke gezondheidscheck was net het zetje dat ik nodig had.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *