Vrijdagmiddag 19 juli is onze Servicedesk gesloten. Stuur uw vraag via e-mail of laat een voicemail achter.

De Persoonlijke Gezondheidscheck-ervaring van onze stagiaire Zoë

Even voorstellen…

Hi! Ik ben Zoë, ik ben 20 jaar en ik studeer Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit. Voor de keuzeruimte in het laatste jaar van mijn bachelor was ik op zoek naar een leuke, uitdagende stage; zo kwam ik terecht bij de Persoonlijke Gezondheidscheck. Hier loop ik stage op de marketing en communicatie afdeling.

De afgelopen twee weken ben ik zelf bezig geweest met het doen van de check, en in deze blog kun je lezen hoe het mij afging en wat ik er van vond!

Online check

De online check is duidelijk en uitgebreid; alle onderwerpen die invloed kunnen hebben op zowel de fysieke als mentale gezondheid komen aan de orde. Achter elke vraag staat er een klein vraagteken-icoontje, waar op geklikt kan worden als er onduidelijkheden zijn. Dit geeft soms net dat beetje extra informatie dat je nodig hebt. Ik vond de check persoonlijk erg duidelijk en als je er veertig minuutjes voor gaat zitten, heb je ruim voldoende tijd om er rustig doorheen te lopen. Echter doet de uitgebreidheid van de test niet af aan de vrij korte tijd die ik nodig had om hem in te vullen.

Checkbox

Een paar dagen later was de checkbox binnen, en de ochtend erna was het dan ook tijd voor de thuistests. Ik besloot te beginnen met de ‘makkelijke’ tests. De urinetest en het meten van de buikomvang: allebei duidelijk uitgelegd, niet moeilijk uit te voeren en snel klaar. Toen pakte ik de priktest erbij, met toch wel een beetje zenuwen in mijn lijf; zou het pijn doen? Toen ik alle spulletjes had uitgepakt las ik nog een keer de instructies en besloot ik maar gewoon te beginnen. Ik haalde het dopje van de prik en duwde hem op mijn vinger, maar toen ik de prik weer weghaalde kwam er geen bloed. Hè? Nadat ik een beetje druk op mijn vinger uitoefende, door op te staan met mijn hand omlaag, kwam het bloed eruit en was het pipetje gelukkig al snel vol. Dopje weer vastdraaien, buisje in de koker en klaar.
De thuistests waren wederom snel klaar, ik denk dat ik er in totaal 20 minuutjes mee bezig was. Helaas had ik niet van te voren bedacht dat ik het buisje van de priktest even open moest draaien… Daardoor moest ik het pipetje leeg drukken met een nog bloedende vinger en dat was een beetje onhandig. Dus de tip: vergeet dit niet, dan neemt het nóg minder tijd in beslag.

Gezondheidsrapport

Een week nadat ik mijn thuistesten op de post had gedaan, kon ik via de site mijn online gezondheidsrapport inzien. Gelukkig was het overgrote deel van de geteste factoren ‘groen’, en dus gezond. Toch waren er een paar factoren oranje, en deze vakjes die ‘gezonder kunnen’ geven me toch een schop onder mijn kont. Ik wist wel dat ik weer iets gezonder moest gaan leven, maar niet echt waar ik moest beginnen. Na het doorlezen van de uitleg van mijn gezondheidsrapport weet ik beter wat ik eraan kan doen. Door kleine dingen te veranderen kan ik al een stuk gezonder leven, zo wordt het dus makkelijker om er aan te beginnen.
Als ik iedereen daarom een tip mag geven, niet vanuit bedrijfsoogpunt maar vanuit mijzelf: doe de Persoonlijke Gezondheidscheck! Het is makkelijk, duidelijk, snel en je krijgt een uitgebreid rapport waar je echt iets mee kunt.  Ook al denk je te weten hoe je ervoor staat, en dat het allemaal wel prima gaat met je gezondheid: op deze manier komen toch de verborgen valkuilen aan het licht.