De ervaring van Hans van Dijk

Deelnemers van de Persoonlijke Gezondheidscheck vertellen over hun ervaringen met de check.
Ditmaal is Hans van Dijk aan het woord.

Na het doen van de check is hij een cursus mindfulness gaan volgen om balans te houden.

‘‘Ik heb er nooit echt bij stilgestaan dat er op mijn leeftijd al harder aan je gezondheid gewerkt moet worden. Je denkt dat je aardig gezond bezig bent, maar door de check word je op sommige punten met de neus op de feiten gedrukt.’’ Zegt Hans van Dijk (51). Hij kreeg via zijn werkgever, GGN, de mogelijkheid om kosteloos de Persoonlijke Gezondheidscheck te doen.

‘‘Ik heb een drukke baan. In de waan van de dag ben je geneigd soms de zorg over lichaam en geest uit het oog te verliezen. Je bent veel bezig met het maken van planningen maar bent door het drukke leven ook geneigd om ze vaak een week vooruit te schuiven. Langzaam maar zeker sluipen er kleine kwaaltjes in zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Toen mijn werkgever de optie gaf om mee te doen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck besloot ik dat dit een goed moment was om na te gaan hoe het daadwerkelijk met mijn gezondheid gesteld was.

Uit de Gezondheidscheck kwam naar voren dat ik moest letten op mijn beweging en stressniveau. Ook bleek dat ik een hoog cholesterol en een gebrek aan calcium had, wat als een verrassing kwam. Gemotiveerd om hier verandering in te brengen ben ik weer actief gaan sporten en een cursus mindfulness gaan volgen. Daarnaast heb ik supplementen aangeschaft om mijn calciumgehalte weer op peil te krijgen. Ik ben van plan dit in de toekomst goed in de gaten te gaan houden. Mijn plan is om jaarlijks de check te doen, om zo mijn voortgang bij te kunnen houden en bij te sturen waar nodig. Wat dat betreft is de Persoonlijke Gezondheidscheck een ideaal instrument om je gezondheid te toetsen.’’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *